Medové kuličky pro každou sváteční příležitost

Sladké kuličky si můžete vychutnat kdykoli budete mít chuť. Úžasně se hodí na Vánoce, protože jsou sladké, medové a připravíte je během chvilky. Jakmile budete potřebovat během svátků rychlou pochoutku pro svou rodinu a návštěvy, můžete vyzkoušet tento recept. Všem budou chutnat a nepřiděláte si příliš mnoho práce v kuchyni. Ochutnejte a zamilujete si je!

Co budete potřebovat?

Pro tento recept si musíte připravit těsto a suroviny na polevu. Na obojí potřebujete jen pár surovin a všechno připravíte velmi jednoduše. Jednu část můžete ozdobit čokoládou, zatímco druhá část bude potřená sladkou polevou. Poradíme vám, jak všechno udělat. Na těsto potřebujete:

  • margarín (máslo) – 10 dkg,
  • střední vejce – 3 ks,
  • hladká mouka – 55 dkg,
  • med – 15 dkg,
  • prášek do pečiva – 20 g,
  • moučkový cukr – 25 dkg,
  • mletá skořice – 1 lžička,
  • drcený hřebíček – 1 lžička.

Na polevu:

Čtěte také: Obdoba tradičních palačinek? Lotyšské palačinky, po kterých se jen zapráší

  • vaječné bílky – 3 ks,
  • moučkový cukr – 24 dkg,
  • čokoláda (rozpuštěná) – 10 dkg,
  • bílá čokoláda – 3 kostky.

Pracovní postup

Těsto si připravte den před pečením. Med smíchejte s moučkovým cukrem, máslem a vejci. Vyšlehejte do pěny. Smíchejte mouku s kořením a práškem do pečiva. Vložte do mísy a promíchejte. Hotové těsto zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice. Druhý den těsto vyválejte na pomoučené desce. Nakrájejte je na kostky o velikosti 1,5 centimetru. Vytvarujte z nich kuličky o velikosti vlašského ořechu. Velké plechy vyložte pečicím papírem.

Rozložte na ně kuličky a zatlačte prstem doprostřed. Udělejte mezi nimi mezery, protože se při pečení zvětší. Vložte je do trouby předehřáté na 190 stupňů a pečte po dobu 15 minut. Část můžete polít rozpuštěnou čokoládou. Druhou část polijte polevou. Bílky vyšlehejte s cukrem do husté hmoty. Prošlehejte je nad párou a potom můžete vychladlé kuličky potřít touto polevou. Obracejte je, aby byly obalené úplně celé. Nakonec je položte na mřížku, aby ztuhly. Dobrou chuť!

Zdroj: tutirecept.hu