Medové perníčky jako od babičky z vaší kuchyně!

Medové dezerty jsou vždy oblíbené a milované mezi dětmi i dospělými. Medové perníčky rozhodně patří na tento seznam. Jestli hledáte zajímavý recept na Vánoce, měli byste vyzkoušet tento jednoduchý recept. Výsledek chutná jako oblíbené perníčky z obchodu, ale bez obrovského množství cukru a chemických složek. Připravte si je doma a budou zaručeně mnohem zdravější a chutnější. Poradíme vám, jak je připravit a vychutnat si je o letošních svátcích.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto vynikajícího dezertu nepotřebujete příliš mnoho. Postačí vám pár základních ingrediencí a trochu času v kuchyni. O Vánocích budete jistě hodně péct, a proto si můžete přidat na seznam také tento recept. Na medové perníky potřebujete:

  • kefír – 350 ml,
  • krupicový cukr – 200 gramů,
  • vaječné žloutky – 2 ks,
  • vaječný bílek – 1 ks,
  • med – 1 polévková lžíce,
  • olej – 3 polévkové lžíce,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • mouka – 800 gramů.

Na polevu:

Čtěte také: Výborný tip na pochoutku k filmovému večeru. Tyto cuketovo-vaječné placičky Vás jisto jistě nezklamou. Nejlepší jsou s dipem ze zakysané smetany!

  • vaječný bílek – 1 ks,
  • cukr – 3 polévkové lžíce.

Pracovní postup

V první řadě si připravte středně velkou mísu. Smíchejte v ní žloutky, bílek, med a cukr krystal. Všechno promíchejte s pomocí mixéru. Poté přidejte kefír a olej. Znovu směs promíchejte mixérem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Postupně mouku přidávejte do hmoty, kterou jste již připravili. Vypracujte těsto. Těsto rozválejte na plát o tloušťce asi 1 centimetr a sklenicí vykrajujte kolečka. Použít můžete také vykrajovátko na cukroví.

Plech vyložte pečicím papírem a rozložte na něj vykrájená kolečka. Troubu předehřejte na 180-190 stupňů a pečte perníčky po dobu 25 minut. Mezitím si připravte sladkou polevu. Bílky a cukr vyšlehejte mixérem při nízké rychlosti. Hmota musí být bílá, ale nesmí příliš zhoustnout. Jakmile budou perníky upečené, velmi rychle je potřete připravenou polevou a vraťte do trouby na dalších 10 minut. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: kukhovaryty.com