Jste milovníkem domácích marmelád? Udělejte si tuto skvělou jahodovo-rebarborovou marmeládu. Je mnohem lepší jak ta kupovaná z obchodu.

Za chvíli tu máme léto a bude skvělá doba na přípravu této skvělé marmelády. Která se Vám bude v zimě skvěle hodit například na pečení cukroví nebo pro Vaše nejmenší na obyčejné mlsání. Jahoda a rebarbora k sobě skvěle pasují, jelikož jejich chutě se skvělě doplňují. Určitě nebude na škodu vyzkoušet nějakou novou kombinaci chutí než jste zvyklí.
Neváhejte a pusťte se s radostí dotoho. Bude chutnat jako ta pravá od babičky.

Co budete potřebovat
880 g jahod
700 g rebarbory
1,2 kg cukru krystal
200 ml vody
4 balíčky Pektogelu

Postup
>Prvně si oloupejte rebarboru a nakrájejte na menší kousky. Poté můžete dát hrnce s 200 ml vody a dejte vařit. Rebarboru duste, dokud se Vám neodpaří co nejvíce vody. Až bude v hrnci minimum vody, tak rebarboru roxmixujte.

Čtěte také: Máte problémy s pálením žáhy? Zjistěte nejlepší způsob, jak se s tímto problémem navždy vypořádat.

>Na řadu přichází jahody, ty pouze rozmačkejte a nemixujte! V marmeládě Vám tak zůstanou malé kousky a bude mnohem lahodnější. Po rozmačkání přidejte jahody k rebarboře a dejte do hrnce. Můžete přivést k varu.

>Jakmile se vše bude vařit, začněte přisypívat 1kg cukru. Zbylých 200 g smíchejte v misce s Pektogelem. Mix Pektogelu a cukru přidejte do hrnce s marmeládou a nechte vařit ještě 5 minut. Dejte si však pozor ať směs nevaříte moc dlouho, jelikož jahody by začly hnědnout.

>Připravenou směs nalijte do zavařovaích sklenic a pevně uzavřete.

Pokud máte ozkoušenou nějakou chutnou ovocnou kombinaci, nebojte se s námi podělit o Vaše kulinářské výrobky.