Jste milovníkem želé? Tak neváhejte a udělejte si tyto domácí želé bonbony.

Je to velice snadný recept, který obsahuje plno vitamínů a mikroživin z více druhů ovoce.
Pokud se chcete vyhnout konzervantům, cukru a barvivům, tak neváhejte a sáhněte po tomto receptu, který si určitě zamilujete a už nikdy více nebudete chtít jiné želé bonbony.

Co budete potřebovat
1 1/2 šálku ovocné či zeleninové šťávy (popř. kombinované) – čerstvé, lisované, kupované – záleží na vás, na co máte chuť
4 lžíce želatiny v prášku
2-4 lžíce medu, či stévie
1/2 lžičku vanilkového extraktu (není povinné, popř. můžete zvolit jiné extrakty)
1 lžíce dalších zdravých složek v prášku – např. vitamín C, hořčík, … (není povinné)

Kombinace ovocných šťáv
ČERVENÁ = jahody, mrkev, červená řepa a trocha citronové šťávy
ORANŽOVÁ = mrkev, pomeranč, zázvor a mango džus
ŽLUTÁ = žlutá hruška, žluté jablko, žlutá paprika a řepa. POZOR! nepoužívejte ananasové šťávy, obsahují enzym bromelin, díky kterému by želatina neztuhla
ZELENÁ = kapusta, kiwi, okurka, zelené jablko, hroznové víno
FIALOVÁ = ostružiny, borůvky, jablko, trocha červené řepy a červeného zelí[hana-code-insert name=’google‘ /]

Čtěte také: Už nikdy v obchodě a kuchyni nenarazíte na zastaralé či zkažené vejce. Stačí jeden jednoduchý trik

Postup přípravy
Zvolte si šťávu, kterou chcete připravit a nalijte do kastrůlku a zasypte želatinou.
Čekejte až se želatina vsákne a poté pořádně promíchejte.
Pak šťávu můžete zahřát na mírném plameni. Ale dejte si pozor, aby se to nezačalo vařit ! Tím se ztratily všechny vitamíny.
Až se želatina rozpustí, tak máte hotovo. Snižte teplotu a přidejte ostatní složky ( pokud ovšem chcete )
Pokud máte hotovo nalijte směs do forem a nechte chladit po dobu 3 hodin.
Pak už jen stačí želatinu nakrájet na malé kostičky.
Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, bonbony Vám tak vydrží 2-3 týdny.