Milujete cuketu? Zapomeňte na polévku a klasické smažení. Je nejvyšší čas na zajímavou změnu. Plněné cukety jsou variancí, kterou si zamilujete nejenom vy, ale každý kdo je ochutná

Letní zelenina je jednou z nejlepších věcí, kterou si v tomto ročním období můžete dopřát. Existuje velké množství variací, jak si je můžete dopřát, aby byly lehké a rychle připravené. A to je to, co v létě potřebujeme rychlou přípravu jídla, u kterého se nebudeme hodiny potit. Jednou z nejoblíbenějších letních surovin je cuketa.

Cukety na tisíce způsobů

Cukety je velice snadné pěstovat. Obvykle potřebují jen velmi malou péči a odmění se vám velkou úrodou. Jenže co pak s ní? Z cuket můžete vždy rychle uvařit něco neobvyklého a originálního, nemastného a lehkého, bez masa a zbytečného kuchyňského nádobí. Velké množství cuket, které vypěstujete, můžete zpracovat také s pomocí našeho receptu. Získáte tak další recept, jak cukety zpracovat.

Levný a rychlý recept

Tento recept spotřebovává základní suroviny, které nestojí moc. Může se tak jednat o jídlo, za které ušetříte a přitom nasytíte celou rodinu. Navíc jsou připraveny velmi zajímavým způsobem – jsou pečené ve formě harmoniky. Pravděpodobně jste se již setkali s receptem, který takovouto formou pekl brambory. V případě cukety je tento recept neméně chutný a uspokojující. Navíc je mnohem užitečnější! Cukety jsou lehké a obsahují minimum kalorií. Tato zelenina považována za jednu z nejpopulárnějších potravin pro hubnutí.

Čtěte také: Pijte tento nápoj po dobu 4 dnů a odstraní veškerý tuk na břiše: Také jsem o tom pochyboval, ale fungovalo to!

Lahodné plněné cukety

Na přípravu těchto lahodných cuket budete potřebovat:

  • 2 středně velké cukety,
  • 200 g sýru feta,
  • 1 svazek kopru,
  • 0,5 citronu,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 3 stroužky česneku,
  • sůl, pepř, paprika podle chuti

Jednoduchý trik na krájení cukety

Základem harmonikového pečení cuket je to, že je naříznete, jako byste je chtěli nakrájet na kolečka, ale nedoříznete do konce. To může být občas problém i s tím neostřejším nožem. Proto jsme vymysleli jednoduchý trik, který můžete k tomuto účelu použít. Jedná se o to, že podél cukety z každé strany dáte jednu čínskou hůlku (která se používá ke konzumaci čínských pokrmů). Pak už jen budete dělat řezy nožem, a hůlky nedovolí, aby nůž prošel zeleninou až do samého konce. Pokud nemáte tyčinky, použijte tužky.

Příprava receptu

Na plech dejte alobal a na něj rozložte obě nakrájené cukety. Trochu je osolte a zakápněte olivovým olejem. Tento tuk nedovolí, aby cuketa během pečení vyschla, takže zůstane šťavnatá. V hluboké misce rozmačkejte feta sýr vidličkou, přidejte nakrájený kopr, česnek, papriku, sůl, pepř a vymačkejte šťávu z poloviny citronu. Touto sýrovou směsí naplňte cuketu – do každého řezu vložte trochu sýrové směsi. Zabalte do alobalu a pečte 40 minut na 180 stupňů. Chutné cukety podávejte ihned z trouby, ještě horké.

Svěží a lehké

Upečené cukety se mohou pochlubit omamnou vůní kopru a lehce křupavou kůrčičkou. Doplňuje ji feta sýr, který se k cuketě skvěle hodí.