Milujete pistácie? Tak si udělejte skvělé pistáciové sušenky, které zvládne snad každý.

 

 

Už máte plné zuby ovocných, čokoládových a jiných dezertů? A rádi by jste vyzkoušeli něco nového? Proto Vám přinášíme tento skvělý a jednoduchý recept na sušenky, které si zamilujete. A nejen Vy, ale určitě i Vaše ratolesti.
Nejlepší na tom je, že těsto si můžete udělat i několik dní dopředu a vždy jen pár sušenek dopéct.

Čtěte také: Vícesložkový jablkový koláč! Dokonalá kombinace chutí a vůní!

Co budete potřebovat
1/2 hrníčku zmekklého másla
1/3 hrníčku hnědého cukru
1 vejce
1 hníček hladké mouky
3/4 hrníčku nasekaných pistácií
mletý cukr na posypání
špetka soli

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup
Pomocí mixéru si rozšleháme hnědý cukr s máslem a mixujeme asi 4 minuty dokud nám nevznikne nadýchaný krém.
Poté můžeme přidat vejce a znovu promícháme. Postupně přidáme mouku, pistácie a sůl.
Vše promícháme, aby se nám vše spojilo.
Připravíme si na plech pečící papír na který vložíme těsto, které vyválíme do šišky.
Takhle připravenou šišku obalíme pečícím papírem a dáme do mrazáku. Necháme přes noc.( těsto je schopné vydržet i 3 měsíce )

Předehřejte si troubu na 180°C.
Ztuhlé těsto nakrájejte na 1 cm široké plátky a pokládejte na plech.
Dělejte mezi jednotlivými kolečky odstup, jelikož během pečení se zvětší.
Pečte dozlatova přibližně 10 minut. Podávejte vychladlé.