Milujete zákusek jménem větrník? Už pro něj nechoďte do cukrárny, ale upečte si ho doma. A to v zajímavé verzi. Přesvědčte se, že větrníky z listového těsta klasický recept strčí do kapsy. Chutí i jednoduchostí!

Větrník je jeden z klasických a také populárních zákusků. Mnoho lidí neváhá a dojde si na něho do cukrárny. Velmi často se také stává samozřejmostí při různých oslavách, kde jako skvělý dezert nesmí chybět. Pokud ho nechcete kupovat, zkuste si ho upéct. Klasický recept je ale poměrně složitý a tak vám doporučíme alternativu, jsou to větrníky z listového těsta, které vás zaujmou hned několika přednostmi. Jsou vynikající a nikdy už nebudete chtít jiné. Také zaujmou poměrně jednoduchou přípravou, o čemž se můžete za chvíli také přesvědčit.

Říká se jim falešné větrníky. Za vyzkoušení ale určitě stojí

Někdy se větrníky z listového těsta nazývají jako falešné větrníky. Tohoto názvu se ale vůbec nebojte. Vznikl proto, že se na ně používá jiný druh těsta. Pokud kde o chuť, tak jsou skutečně famózní a hlavně zaujmou také rychlostí přípravy. Aby se podařila, je nezbytné dát dohromady správné suroviny. O jaké se jedná konkrétně? Připravte si:

  • 1 balení listového těsta
  • 1 smetanu ke šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • Cukr krystal do krému
  • Cukr moučka na posypání

Jdeme na to. Díky několika surovinám je příprava hračka

Základem je těsto. To jste již koupili hotové, což celá postup výrazně zjednodušuje. A tak stačí jenom jeho vyválení na plát, který bude mít zhruba 3 milimetry. Z něho následně vykrajujte kolečka, jako když vykrajujete cukroví. Ty dejte na plech, na kterým leží pečicí papír, kterým eliminujete připalování. Jakmile je plech plný koleček, vložte ho do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Zde pečte po dobu, dokud se těsto výrazně nezvětší – tedy takzvaně nevyskočí a dokud nebude mít zlatavou barvu.

Čtěte také: Lékaři jsou v šoku a mluví o skutečném medicínském zázraku. Během svého kómatu porodila žena malého syna. Tím příběh nekončí…

Když je hotovo, vyndejte těsto z trouby, nechte je chvíli vychladnout a v době kdy jsou ještě teplé je rozkrojte na polovinu a nechte klasicky při pokojové teplotě stydnout. Mezi tím se můžete pustit do přípravy krému.

Šlehačkový krém na větrníky zvládnete snadno

Jedná se jenom o kombinaci smetany ke šlehání a cukru. Z toho vyšleháte šlehačku, ke které můžete přidat také ztužovač, který vám zajistí to, že vám bude šlehačka držet v požadované konzistenci i hodiny po přípravě. Jakmile máte krém hotový, už své falešné větrníky začínáte plnit. Krém nanesete v dostatečném množství na spodní část a přiklopíte vrchní částí těsta. Jakmile máte hotovo, už stačí větrník z listového těsta posypat moučkovým cukrem, dát na tác a můžete servírovat. Jakmile ho poprvé ochutnáte, budete si jisti, že jste nic lepšího nikdy nejedli. Nevěříte? Přesvědčte se sami.