Mléčný řez pro děti, který vypadá jako z obchodu!

Všichni známe mléčné řezy od společnosti Kinder. Všechny děti je milují a jde o úžasnou svačinku. Bohužel jsou tyto malé řezy v obchody velmi drahé. Dobrou zprávou je, že si je doma připravíte v mnohem větším množstvím a za zlomek ceny. Uvidíte, že všechny děti budou nadšené, když jim připravíte tento oblíbený dezert. Jestli chystáte oslavu, budete mít jistě velký úspěch.

Co budete potřebovat?

Stačí vám základních ingrediencí a získáte tuto skvělou pochoutku. Sladký krém, který obklopují dva kousky hnědého piškotu. Výsledek bude vypadat stejně jako v obchodě a možná bude chutnat ještě lépe. Obrovskou výhodou je cena, která vás mile překvapí. Až budou chtít děti příště Kinder řezy, můžete jim je připravit s klidným srdcem. Na těsto potřebujete:

  • cukr – 100 gramů,
  • vejce – 2 ks,
  • mouka – 60 gramů,
  • kakao – 20 gramů,
  • sůl – špetka,
  • prášek do pečiva – 1 lžička.

Na krém:

Čtěte také: Upečte si vlastní brambůrky v troubě. Jak na to?

  • smetana na šlehání – 250 + 50 ml,
  • slazené kondenzované mléko – 100 gramů,
  • želatina – 6 gramů (3 pláty),
  • med – 1 lžička,
  • vanilkový extrakt – podle chuti.

Pracovní postup

V hluboké míse smíchejte celá vejce se solí a cukrem. Míchejte 5 minut, dokud nezískáte bílou pěnu o dvojnásobném objemu. Přidejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Jemně míchejte, dokud se vše nespojí. Plech o velikosti 32×35 cm vyložte pečicím papírem, nalijte do něj těsto a vyrovnejte. Pečte piškot na 180 stupňů po dobu 15 minut. Získáte celkem tenké těsto, které musíte po vychladnutí rozkrojit na dva tenké pláty těsta. Velikost samotných řezů je pouze na vás.

Mezitím si připravte krém. Připravte si želatinu podle návodu ve studené vodě. Slijte vodu a v mikrovlnce ohřejte v 50 ml smetany. Potom nechte vychladnout a smíchejte s medem a kondenzovaným mlékem. Zbytek smetany vyšlehejte a smíchejte se želatinovou směsí. Rozkrojené těsto namažte připraveným krémem a položte na něj druhý plát piškotu. Trochu přitlačte a celý řez zabalte do potravinářské fólie. Vložte do lednice a druhý den si můžete mléčné řezy vychutnat.

Zdroj: retetefeldefel.ro