Moje babička do vývaru vždy přidá sklenici ledové vody. Nyní to dělám také

Vývar je polévka, která nesmí chybět v žádné kuchyni a žádné domácnosti. Každá rodina má vlastní recept, který se vaří již po generace. Každý recept ale můžete zlepšit, když si necháte poradit. Každý samozřejmě ví, jak připravit vývar z kuřecího i hovězího masa, zeleniny nebo ryb. Jistě vývar připravujete stejně jako vaše maminka nebo babička. My vám poradíme něco nového.

Možná tomu nevěříte, ale každý recept se dá vylepšit. Je velmi dobré, když se kuchaři nebo jiné hospodyně podělí o své zkušenosti a triky. Dnes vám představíme trochu netradiční trik, který skvěle funguje na zlepšení chuti a barvy vývaru. Při vaření vývaru můžete využít mnoha triků, ale ten dnešní zaručeně neznáte. A budete k tomu potřebovat jen sklenici vody.

https://unsplash.com/

Jak připravit vynikající vývar?

Na masový vývar si samozřejmě musíte zvolit kvalitní maso. Může být drůbeží, hovězí nebo jiné. Většinou by se mělo jednat o maso s kostí. Jestli připravujete zeleninový vývar, musíte si připravit čerstvou a kvalitní zeleninu. Z kořenové zeleniny vyberte mrkev, celer, petržel a cibuli. Volba kořenové zeleniny je samozřejmě na vás. Poradíme vám, jak chuť posílit.

Čtěte také: Chodit spát s mokrými vlasy se nemusí vyplácet. Tento nevinný zvyk s sebou nese řadu zdravotních rizik

Jak získáte silnou chuť vývaru?

Vývar bude vždy vynikající, když ho budete vařit dlouho a pomalu. Jedině tak maso i zelenina pustí chuť, která se v nich skrývá. Jestli chcete jednoduše zlepšit chuť vývaru, měli byste použít restovanou cibuli, bobkové listy, nové koření nebo celý černý pepř. Stejně dobře vám poslouží také stroužky česneku, čerstvá petržel, zelí, libeček nebo plátek zázvoru.

https://www.pexels.com/

Přidejte do vývaru sklenici ledové vody

Nejlepší kuchaři vědí, že v kuchyni nezáleží jen na surovinách, ale také na postupu při vaření. Platí to také v případě vývaru. Ukázalo se, že do vývaru se skvěle hodí sklenice studené vody. Díky tomu bude vývar průhlednější a krásnější. Náhlý pokles teploty bude působit blahodárně na vývar, který doma připravujete. Až ho budete připravovat příště, vyzkoušejte tento úžasný trik.

Zdroj: newsy.gotujmy.pl