Nádherná jablečná roláda hotová během pár minut!

Křehké těsto naplněné sladkou a vynikající náplní vás potěší během celého roku. Nejen, že skvěle chutná, ale také nádherně vypadá. Výroba je velmi jednoduchá a výsledek vypadá mnohem lépe než klasické rolády. Jestli hledáte dezert jako z amerického filmu, tento recept pro vás bude naprosto ideální. Poradíme vám, jak si můžete pochutnat na tomto jablečném zázraku.

Co budete potřebovat?

Dezert, který na první pohled připomíná květiny, si musíte připravit těsto a náplň. Obě části připravíte snadno a rychle. A ani jedna z nich vás nebude stát obrovské množství peněz. Tento levný a překrásný dezert se stane vaší oblíbenou pochoutkou, jakmile ji jednou ochutnáte. Na těsto potřebujete:

  • přírodní jogurt – 3 lžíce,
  • cukr – 70 gramů,
  • vejce – 1 ks,
  • máslo – 200 gramů,
  • mléko – 170 ml,
  • sůl – špetka,
  • čerstvé droždí – 1 kostka,
  • prášek do pečiva – 1 balíček,
  • mouka – 650 gramů.

Na náplň:

Čtěte také: Dnes jsem připravil rychlý oběd. Mleté maso s cuketou.

  • máslo – 120 gramů,
  • jablka – 4 ks,
  • vanilkový cukr – 1 balíček.
napivalasztek.com

Pracovní postup

Kynuté těsto na roládu bude prvním krokem, který musíte udělat. Droždí rozpusťte se lžičkou cukru ve vlažném mléce. Potom v čisté míse smíchejte máslo, cukr, sůl, vajíčko a jogurt. Všechno důkladně promíchejte. Nakonec přidejte také mouku s práškem do pečiva a pomalu přilévejte mléko s droždím. Začněte s hnětením a vypracujte homogenní těsto. Poté mísu zakryjte utěrkou a postavte na teplé místo. Nechte ho kynout po dobu 50 minut.

napivalasztek.com

Jablka opláchněte, oloupejte a odstraňte jádřince. Všechny jablka nakrájejte na malé kostičky. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní desce. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a začněte s kompletací rolády. Těsto potřete rozpuštěným máslem a rovnoměrně na něj rozetřete jablka. Poté vše zasypte vanilkovým cukrem. Těsto pevně srolujte do rolády a nakrájejte na 3 cm široké plátky. Vyskládejte je do pekáče s pečicím papírem jako šneky a pečte 15-20 minut.

Zdroj: napivalasztek.com