Nádherný a vynikající recept na jahodový koláč

Jahodové koláče jsou jedním z nejchutnějších typů koláčů vůbec. V dnešním receptu se podíváme na koláč z klasické krusty a vynikající jahodové náplně. Vychutnáte si díky tomu naplno chuť čerstvého ovoce a zpracujete plodiny ze své zahrádky. Navíc potěšíte celou rodinu a dáte jim na stůl nádherný dezert, který zmizí během chvilky.

Co budete potřebovat?

Dnes se soustředíme hlavně na úžasnou náplň. Krustu si můžete koupit hotovou v obchodě nebo použít svůj oblíbený a vyzkoušený recept. Proto se dnes základem koláče vůbec zabývat nebudeme, ale krustu pochopitelně potřebujete. Kromě toho budete potřebovat pár ingrediencí na náplň z čerstvých jahod. Na tento recept potřebujete:

  • čerstvé jahody (očištěné a rozpůlené) – 4 šálky,
  • cukr krystal – ¾ šálku,
  • kukuřičný škrob – 2 lžíce,
  • voda – ½ šálku,
  • citronová šťáva – 1 lžička,
  • červené potravinářské barvivo – volitelné.
Shutterstock

Na šlehačku:

Čtěte také: Silvestrovské chlebíčky, které nesmí na stole nikdy chybět

  • hustá smetana ke šlehání – 1 šálek,
  • moučkový cukr – 2 lžíce,
  • vanilkový extrakt – ½ lžičky.

Pracovní postup

V první řadě si připravte krustu podle návodu na obalu nebo si ji připravte podle svého oblíbeného receptu. Potom si připravte jahodovou náplň. Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr a kukuřičný škrob. Za stálého míchání přidejte vodu, dokud nebude směs hladká. Nastavte střední teplotu a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Přidejte citronovou šťávu a potravinářské barvivo (stačí pár kapek). Přidejte do hrnce jahody nakrájené na poloviny.

Shutterstock

Jemně je vmíchejte, aby se všechny obalily ve sladké směsi. Potom nalijte jahodovou náplň do připravené a upečené krusty ve formě na koláče. Rovnoměrně ji rozetřete stěrkou a vložte koláč do lednice na 2-3 hodiny. Mezitím si připravte šlehačku. Smíchejte smetanu, moučkový cukr a vanilkový extrakt. Šlehejte, dokud nezískáte tuhé špičky. Těsně před podáváním na koláč naneste trochu domácí šlehačky a vychutnejte si svůj jahodový dezert.

Zdroj: grandmasclub.servi.tn