Nadýchané pečivo z krupice jako zdravá snídaně pro rodinu

Kynuté těsto chutná vždy dobře bez ohledu na to, do jakého tvaru ho zamotáte. Jeho jemnost a chuť vás vždy překvapí. Proto přinášíme recept na velmi nadýchané a jemné pečivo, které si užijete nejen během svátků, ale během celého roku. Krupicové bochánky nebo pletence budou během chvilky pryč. S přidáním různých semínek a přísad s nimi můžete experimentovat a vždy je trochu změnit.

Reklama

Co budete potřebovat?

Ingredience na kynuté pečivo nejsou vůbec náročné. Můžete je vždy posypat různými semínky nebo je doplnit kouskem čokolády. Vždy si užijete nádhernou vůni a chuť. Těsto můžete vždy připravit trochu jinak a základní recept nechat stále stejný. Na toto pečivo potřebujete:

  • vejce – 2 ks,
  • cukr – 100 gramů,
  • droždí – 25 gramů,
  • krupice – 300 gramů,
  • sůl – 1 špetka,
  • mouka – 600 gramů,
  • mléko – 150 ml,
  • máslo – 100 gramů,
  • škrob – 150 gramů.
kukhovaryty.com

Pracovní postup

V hrnci uvařte vodu, přidejte cukr a špetku soli. Za stálého míchání nasypte krupici. Vařte 2 minuty. Zakryjte poklicí a nechte 10 minut vařit. Poté vyšlehejte vejce s cukrem a solí. Přidejte uvařenou krupici, droždí a rozpuštěné máslo. Všechno promíchejte metličkou. Vše zalijte teplým mlékem. Poté přidejte pšeničnou mouku a škrob. Pusťte se do hnětení, které by mělo trvat asi 10 minut. Poté zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout po dobu 50 minut na teplém místě.

Reklama
kukhovaryty.com

Těsto rozdělte na 15 stejných dílů. Vytvořte malé kuličky a každou vyválejte na válečky. Z těchto válečků byste měli uplést 5 copánků. Copánky vložte do formy vyložené pečicím papírem. Zakryjte formu látkovou utěrkou a nechte 30 minut odpočívat. Poté pečivo potřete rozšlehaným žloutkem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 25 minut. Na konec upečené a vychladlé pečivo zasypte moučkovým cukrem. Domácímu pečivu se nic nevyrovná a budete mít připravenou úžasnou snídani. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: kukhovaryty.com

Reklama