Nadýchané řezy podle receptu našich babiček

Nadýchaný koláč s jemnou krustou je jeden z nejlepších dezertů, na kterých si můžete pochutnat. Jestli si chcete ve své kuchyni připravit jedinečný recept z pár základních ingrediencí, měli byste vyzkoušet tento recept. Vaše rodina i návštěvy budou nadšené dezertem, který vypadá jako z cukrárny a chutná ještě lépe. Poradíme vám, jak si ho můžete snadno připravit ve své kuchyni.

Co budete potřebovat?

Domácí dezerty jsou vždy mnohem lepší a mnohem levnější než z obchodu. Navíc si většinu z nich připravíte během chvilky a zvládnou to i naprostí začátečníci. Na tento recept potřebujete jen věci, které máte pravděpodobně doma neustále. Po ruce musíte mít:

  • máslo – 10 dkg,
  • mouka – 15 dkg + 5 lžic,
  • vejce – 5 ks,
  • vaječné žloutky – 5 ks,
  • sůl – špetka,
  • cukr – podle chuti,
  • moučkový cukr – podle chuti,
  • mléko – podle potřeby,
  • vanilkový cukr – 2-3 balíčky,
  • margarín – 1 ks,
  • smetana – ½ litru.
Shutterstock

Pracovní postup

V první řadě si připravte těsto. Svařte si dvě decilitry vody a rozpusťte v něm máslo. Přidejte špetku soli. Potom přidejte mouku a povařte ji. Počkejte, dokud směs nevychladne. Celá vejce přidejte jedno po druhém a těsto promíchejte. Vhodný plech vymažte tukem a vysypte moukou. Nalijte do něj polovinu těsta, rovnoměrně rozetřete stěrkou a pečte v troubě maximálně 25 minut. Během pečení neotvírejte dveře trouby, jinak vám těsto spadne. Stejně upečte i druhou polovinu těsta.

Čtěte také: Připravte si domácí šunku podle jednoduchého receptu

tudnodkell.info

Nyní si připravte krém. Žloutky z pěti vajec smíchejte s moukou, trochou mléka a cukrem. Vyšlehejte je do hladka. Přidejte vanilkový cukr, aby byl krém sladší. Smetanu nejdříve uvařte a přidejte margarín. Potom ji vyšlehejte do tuhé pěny. Jakmile bude těsto vychladlé na pokojovou teplotu, potřete ho krémem, přidejte šlehačku a nakonec ho zakryjte druhou polovinou těsta. Nakonec všechno posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte nedočkavým hostům.

Zdroj: tudnodkell.info