Nemusíte rajčata zavařovat nebo sušit, abyste si mohli vychutnat rajčata na více chutí. Máme pro vás dokonalý a rychlý způsob, jak rajčata naložit, abyste z nich nestrhali většinu prospěšných látek, a ještě aby chutnala přímo božsky.

Rajčata

Jak jistě všichni víme, rajčata obsahují velké množství pro tělo důležitých živin, které podporují zdraví, zvyšují imunitu, chrání nervový systém před oxidačním stresem, zabraňují zácpě, rakovině střev, a především jsou silným antioxidantem. Obsahují lykopen a velké množství minerálů a vitamínu, mezi které patří měď, chrom, zinek, hořčík a mnoho jiných. Vitamíny A a C a mnoho dalších. A věděli jste, že jeden šálek rajčat zajistí denní příjem vitamínu K? To ale není vše, také působí proti krevním sraženinám, snižuje vysoký krevní tlak, snižuje cholesterol v krvi a udržují zdravý zrak. Rajčata jsou jednoznačně velmi zdravou zeleninou, kterou bychom si měli dopřát každý den.

Suroviny pro přípravu nakládaných rajčat

  • Rajčata 1 kilogram
  • Česnek 10 stroužků
  • Kopr
  • Feferonky 0,5 kusů
  • Sůl 1 polévková lžíce
  • Cukr 1 čajová lžička

Postup přípravy

Postup přípravy je více než jednoduchý a zvládne ho úplně každý z nás. Připravte si rajčata. Umyjte je a pomocí čisté utěrky je utřete do sucha. Rajče vezměte po jednom do ruky a horní část nařežte do kříže. Nařízněte pouze tři milimetry, nikoli více. Pokud máte velká rajčata, můžete více, ale nikdy ne úplně.

Dále si připravte bylinky. Umyjte je a nasekejte nadrobno. Rajčata umístěte nejlépe do zip sáčku a přidejte cukr, sůl, kopr, pepř a česnek.

Pevně uzavřete, a pokud nemáte zip sáčky, umístěte rajčata ještě do jednoho pytlíku. Dobře zavažte a umístěte na jeden až dva dny do lednice. Po dvou dnech vytáhněte a dopřejte si lahodnou pochoutku.

Díky soli a bylinkám se rajčatům nic nestane - nebudou plesnivět ani hnít.

Sdílejte článek