Našla jsem babiččin recept na domácí máslo. Připravte si ho také, jde to snadno, rychle a levně

Dnes vám představíme recept na přípravu vynikajícího domácího másla, které připravíte pouze ze dvou ingrediencí. Poté, co se naučíte, jak připravit toto vynikající domácí máslo, nebudete už nikdy chtít kupovat drahé margaríny, které se prodávají v obchodech, a které nejsou vůbec zdravé. Naučte se, jak doma vyrábět máslo, které bude chutnat naprosto všem.  Máslo je plné živin a nasycených tuků, které jsou nezbytné pro zdravé tělo. Mělo by se samozřejmě konzumovat v minimálních porcích a v kombinaci se zdravou výživou.

Výhody másla

Mezi jeho hlavní výhody patří: Vitamíny: domácí máslo je prospěšné pro stimulaci vitaminů rozpustných v tucích A, D, E a K. Vitamin A je považován za nezbytný pro posílení zraku a imunitního systému. Vitamin D nám zase pomáhá zvyšovat absorpci vápníku a přispívá k mnoha funkcím našeho těla; Minerály: jedním z hlavních minerálů v másle je selen. Tento silný antioxidant souvisí se snížením růstu rakoviny, i přesto, že tato tvrzení nebyla prokázána; Lecitin: díky této látce máslo také chrání buňky před oxidačním poškozením a přispívá mimo jiné k dobrému cholesterolu.

Bio a sůl

Na přípravu domácího másla budete potřebovat: čtvrtinu bio mléčného krému a 3 lžičky soli. Příprava je následující. Do misky stojanového mixéru nebo do velké nádoby s dobrým uzavíracím víčkem nalijte bio smetanu tak, aby nepřekročila polovinu své kapacity. Poté ji začněte intenzivně bít (asi 10 minut nebo i déle), dokud nedosáhnete požadované textury. Poté hmotu rozšlehejte a všimněte si bílé tekutiny, která se z krému vyplave.

Čtěte také: Skvělý recept na rodinnou večeři! Vynikající pečená Kuřecí roláda! S dipem ze zakysané smetany je nejlepší!

Odstraňte syrovátku

Tato tekutina je syrovátka a pro výrobu domácího másla ji nebudeme potřebovat. Pokud si to však přejete, můžete si ji uložit pro přípravu něčeho jiného. Po odstranění syrovátky přidejte špetku soli, a ještě několik minut mixujte. Poté, když má hmota pevnou strukturu, prolijte máslo vodou, aby se odstranila všechna syrovátka. Pomocí síta syrovátku odstraňte. Vytvoříte si tak domácí a zdravé máslo. Nakonec si dejte máslo do misky a vložte do lednice. Dobře udržované, může vydržet až měsíc.