Nedělejte klasiku. Mnohem více vám zachutná sekaná na americký způsob. Jak na ni?

Těžko byste hledali známější pokrm z mletého masa, než je právě sekaná. Pokud už vás omrzelo dělat jenom tu klasickou a v souvislosti s tím hledáte určitou inovaci, tak zkuste náš recept. Tím je sekaná na americký způsob, která vychází z klasiky, ale obsahuje i něco navíc. Výsledkem je celkem  zajímavá chuť, která je pro víkendový oběd jako stvořená.

Které ingredience si připravit?

Začínáme pochopitelně tím nejdůležitějším, pokud máte v plánu upéci si recept, kterým je sekaná na americký způsob. Jak jsme zmínili, tak základní ingredience jsou víceméně stejné a k nim se přidává něco navíc. Pokud vytváříte seznam věcí ke koupi, je třeba mít k dispozici toto:

  • 250 gramů mletého hovězího
  • 250 gramů mletého krůtího
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 50 gramů strouhanky
  • 30 gramů oleje
  • 30 gramů majonézy
  • Bazalka a koriandr

Začíná se zeleninou

Kterou? Je to samozřejmě mrkev a následně také cibule. Základ receptu je jasný. Oba druhy zeleniny je třeba nejprve oloupat a následně je třeba nakrájet je na menší kousky. Potom dejte na pánev olej, ten rozehřejte a oba druhy zeleniny restujte, dokud nebudou mít příjemnou zlatavou barvu. Není problém používat více oleje. Jakmile je orestováno, dejte pánev stranou.

Čtěte také: Účesy pro ženy nad 40 – moderní a trendy střihy, které se vám budou líbit!

Příprava masa

Pokud koupíte už mleté, máte o starost méně. Jak vypadá sekaná na americký způsob s ohledem na přípravu masa? Jednoduše. Stačí oba dva druhy smíchat a přidat jak zmíněné koření, tak pochopitelně i sůl a pepř. Následně je třeba přidávat další ingredience, které zajistí požadovanou konzistenci a to, že se tato sekaná dokonale spojí. Jde tedy o vejce, strouhanku, ale i majonézu. Dále přidejte také orestovanou zeleninu, a to včetně tuku z pánve. Ten dodá výsledku určitou šťavnatost.

Připravte bochníky a pečte

V této fázi se sekaná na americký způsob nijak výrazně neliší od klasického receptu. I tady je nutné nejprve vytvořit bochníky, které následně položíte na plech, na kterém bude pečicí papír. Plech také zabalte do alobalu, což je důležitým technologickým postupem. Potom dejte do rozehřáté trouby, která by měla mít teplotu 180 stupňů Celsia. Prvotní doba pečení je 40 minut. Poté sundejte alobal, zvyšte teplotu na 200 a pečte dalších 20 minut. To proto, aby se na sekané vytvořila chutná a křupavá kůrka. Vyndejte a ještě teplou podávejte. Bude chutnat s bramborem, stejně jako s kaší, ale třeba i s chlebem a hořčicí.