Nejlepší marináda na kuřecí stehna, která překvapí svou chutí

Všichni mají rádi kuřecí maso. Stehna jsou plná šťavnatého masa a při správné úpravě si pochutnáte také na křupavé kůrce. Se správnou marinádou si užijete vážně jemné a šťavnaté maso. Právě proto vám přinášíme recept na fantastickou marinádu. Kuřecí stehna jsou poměrně levná a díky této jednoduché marinádě bude maso ještě lepší.

Co budete potřebovat?

Dneska vám ukážeme marinádu, která vám postačí dokonce na šest kuřecích stehen, takže snadno nakrmíte i velkou rodinu. Anebo budete mít jídlo na dva dny. Kouzlem u tohoto receptu je podmáslí, které vám přinese velmi jemnou, krémovou chuť a navíc i hodně prospěšných látek pro vaše tělo. Na výrobu marinády potřebujete:

shutterstock.com
  • kuřecí stehna – 6 ks,
  • podmáslí – 2 sklenice,
  • rostlinný olej – 2 lžíce,
  • česnek – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • mletá chilli paprička – podle chuti,
  • sladká paprika – podle chuti,
  • sůl – podle chuti.

Pracovní postup

Maso velmi důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovými ručníky nebo ubrousky. Do větší mísy nalijte podmáslí. Ochuťte ho pepřem, solí, kořením a prolisujte tolik stroužků česneku, které podle vás bohatě stačí. Všechno důkladně promíchejte. Kuřecí stehna důkladně potřete touto marinádou. Vložit je můžete do mísy nebo uzavíratelného sáčku na zip. V každém případě se musíte postarat, aby se maso dokonale obalilo v marinádě připravené z podmáslí.

Nemáte-li k dispozici podmáslí, můžete podobným způsobem použít také bílý jogurt. Maso vložte na několik hodin do lednice. Jestli na to máte čas, nechte ho tam odpočívat přes noc. Před pečením ho nechte 30 minut ohřát při pokojové teplotě. Troubu nastavte na 180 stupňů. Kuřecí stehna potřete malým množstvím oleje a vložte do pekáče. Pečte po dobu 45-60 minut. Během pečení na maso nalijte několikrát marinádu. Jako přílohu zvolte pečené brambory, bramborovou kaši nebo salát. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt