Nejlepší rychlý recept na kuřecí maso s houbovou omáčkou

Kuřecí prsa jsou nejoblíbenějším kusem masa, který si i Češi s radostí připravují u sebe doma. Existuje obrovské množství receptů, které můžete vyzkoušet. Dnes vám přinášíme recept s houbovou omáčkou, která masu dodá nejen chuť, ale také jemnost a šťavnatost. Jestli patříte mezi fanoušky hub, bude vám tohle jídlo zaručeně chutnat.

Co budete potřebovat?

Kuřecí maso je pochopitelně základ tohoto receptu, ale potřebovat budete ještě pár ingrediencí. Jako přílohu můžete zvolit cokoli, na co máte zrovna chuť. Skvěle budou chutnat hranolky, brambory i krokety. Nyní se podíváme, co všechno budete potřebovat na výrobu tohoto vynikajícího, rodinného jídla:

  • kuřecí prsa – 3 ks,
  • smetana na šlehání nebo vaření – 400 ml,
  • cibule – 2 ks,
  • malé houby – 400 gramů,
  • kopr – 1 hrst,
  • máslo nebo olej – 3 lžíce,
  • česnek – 2-3 stroužky,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti.
zinoti.lt

Pracovní postup

Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Orestujte ji na malém množství oleje. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Ochuťte je solí a pepřem. Kuřecí plátky restujte na pánvi na rozpáleném oleji nebo másle. Měli byste je opékat z každé strany asi 2 minuty. Potom je přesuňte do hrnce s cibulí. Zalijte všechno smetanou a nechte maso krásně zatáhnout. Na pánev (po mase) orestujte očištěné houby a potom je přesuňte do hrnce k masu a cibuli.

Čtěte také: Vánoční cukroví trochu jinak

zinoti.lt

Přidejte také nasekaný česnek, zakryjte pokličkou a nechte dusit asi 10 minut. Stáhněte plamen, přidejte nasekaný kopr, promíchejte a můžete podávat. Na ozdobení omáčky i masa můžete použít nasekanou petrželku nebo pažitku. A jestli chcete mít ještě výraznější chuť, přidejte trochu více česneku. Česnek se ke kuřecímu masu skvěle hodí. Maso nemusíte předem marinovat, takže je recept hotový rychle a večeři na stůl dostanete do hodiny. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt