Nejlepší slané občerstvení, které musíte mít na slavnostním stole!

Pochoutku pro celou rodinu můžete připravit během chvilky z pár ingrediencí. Zamotané tyčinky jsou velmi jednoduché a potěšíte s nimi všechny, kdo je ochutnají. Dochutit si je můžete podle svého a skvěle se hodí na mísu pro návštěvu, na rodinné oslavy nebo dokonce na Silvestra. Jestli hledáte skvělé, levné a jednoduché pohoštění, rozhodně musíte vyzkoušet tento úžasný recept. Poradíme vám, jak si připravit sýrové tyčinky od základu.

egyszerugyorsreceptek.com

Co budete potřebovat?

V první řadě potřebujete ingredience na těsto. Připravte si:

  • 1 kg mouky,
  • 4 lžičky soli,
  • 5 dkg droždí,
  • 3 dl mléka,
  • 3 dl vody,
  • 15 lžic rostlinného oleje na vaření,
  • 1 lžičku cukru.

Na dochucení se skvěle hodí malé množství kečupu a strouhaný sýr. Nezapomeňte také na 1 celé vejce, které budete potřebovat na potření tyčinek před pečením. Připravte si po ruce také dostatečně velký plech a pečicí papír, díky kterému se vám tyčinky nepřipečou k plechu.

Čtěte také: Kuřecí prsa ve vaječném obalu: rychlá večeře pro všední dny

Pracovní postup

Na začátku si musíte připravit droždí. Rozpusťte ho ve vlažném slazeném mléce. Jakmile ho budete mít připravené, smíchejte všechny ingredience na těsto a přidejte do něj kvasnicový základ. Zadělejte těsto, zakryjte ho látkovou utěrkou a položte na teplé místo. Počkejte, až těsto nakyne. Potom ho vyválejte na půl centimetru silný plát. Potřete těsto kečupem a zasypte nastrouhaným sýrem. Potom vezměte ostrý nůž nebo kráječ na těsto a vytvořte proužky.

egyszerugyorsreceptek.com

Každý proužek by měl být půl centimetr až jeden centimetr široký. Délka je pouze na vás, ale proužky by neměly přesáhnout 10 centimetrů, jinak se vám budou špatně kroutit. Vezměte každý proužek za konce a několikrát ho otočte v opačných směrech. Získáte malou vrtulku. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete vršek rozšlehaným vajíčkem a vložte do trouby. Pečte tyčinky při teplotě 200 stupňů po dobu 10 minut, dokud nebudou zlaté a křupavé.

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com