Nepečený dezert ideální na horké dny připravíte během chvilky

Všichni si chceme během letních měsíců užít sladkých dezertů. Bohužel mnoho z nich je těžkých a do horka se vůbec nehodí. Dnešní dezert je velmi lehký, nepečený a připravíte si ho během chvilky. Vychutnáte si díky tomu osvěžující a lehký dezert, který potěší celou rodinu. Navíc do něj můžete dát ovoce, které zrovna potřebujete zpracovat. Nejlépe ale bude chutnat s jahodami ze zahrádky. Poradíme vám, jak připravit tuto vynikající pochoutku.

Co budete potřebovat?

Příprava tohoto lehkého dezertu je velmi jednoduchá. Navíc na přípravu nepotřebujete troubu. Na výrobu si připravte 500 gramů jahod (nebo jiného ovoce), 250 gramů tvarohu, 300-400 ml smetany na šlehání, asi 12-15 dětských piškotů, 1 balení vanilkového pudinku, 2 balení vanilkového cukru, špetku soli, malé množství citronové kůry nebo citronové šťávy a cukr podle chuti. Je pouze na vás, jak sladký si dezert připravíte. A hodně záleží také na tom, jak sladké ovoce použijete.

Způsob přípravy

Připravte si všechny ingredience po ruce, abyste je nemuseli během přípravy složitě hledat v kuchyni. Potom tvaroh vyšlehejte s vanilkovým i krystalovým cukrem. Přidejte také citronovou šťávu nebo kůru. Šlehejte, dokud se suroviny nespojí a nevytvoří se dokonale hladká směs. Potom vyšlehejte smetanu s pudinkem a přidejte ji do tvarohové směsi. Jakmile budete mít tuto část receptu hotovou, můžete začít s kompletací celého dezertu.

Čtěte také: Džem z pánve: skvěle chutná jahodový i angreštový

Připravte si vhodnou mísu nebo malou zapékací formu. Na dno rozložte piškoty a naneste na ně část krému. Potom rozložte další piškoty, nakrájené jahody (nebo jiné ovoce) a znovu krém. Poslední vrstvu by mělo tvořit nakrájené ovoce. Na vršek můžete klidně rozložit celé jahody nebo jejich půlky. Nezapomeňte jen ovoce předem důkladně opláchnout. Jakmile budete mít tento dortík hotový, můžete ho vložit do lednice a počkat, až ztuhne. Přejeme dobrou chuť!