Nepečený dezert s ovocem do horkého letního dne

Čerstvé ovoce s tvarohem a piškoty je skvělé nejen v létě, ale také v zimě. V létě vás krásně osvěží a v zimě si vzpomenete na letní chutě. Recept obsahuje také kávu, což potěší hodně milovníků kofeinu. Jestli budete dezert připravovat i pro děti, zvolte variantu bez kofeinu. Kofein je pro děti škodlivý a navíc by vám po tomto koláči dlouho neusnuly.

Co budete potřebovat?

Nepečený dezert s mandarinkami si můžete připravit kdykoli, protože nepotřebujete nutně čerstvé ovoce. Můžete ho samozřejmě použít, ale stejně dobře poslouží také ovoce v konzervě. Jestli máte chuť na trochu léta, vyzkoušejte tento úžasný recept. Uložte si ho na později a připravte si ho znovu, až přijde horké léto. Na výrobu tohoto dezertu potřebujete:

  • piškoty – 3 balení,
  • tučný tvaroh – 2 balení,
  • mandarinky – 1 konzerva (175 gramů),
  • zakysaná smetana – 360 gramů,
  • smetana ke šlehání (33%) – 200 gramů,
  • banánový (nebo vanilkový) pudink – 1 balíček,
  • voda – 200 ml,
  • čerstvá silná káva – 1 hrnek,
  • moučkový cukr – podle chuti.

Pracovní postup

Do hlubokého pekáče rozložte na dno piškoty a jemně je zalijte připravenou kávou. Získáte podobný základ, jako se dává na tiramisu. V míse smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a vše důkladně vyšlehejte. Šlehačku vyšlehejte v čisté nádobě a přidejte moučkový cukr podle chuti. Přidejte ji do tvarohové směsi. Krém naneste na vrstvu piškotů. Potom na tuto vrstvu rozložte mandarinky a zakryjte je další vrstvou z tvarohového krému.

Čtěte také: Jak správně uvařit hrachovou polévku s dokonalou chutí?

Nakonec si připravte polevu. Použijte šťávu z mandarinek, vodu, pudink a cukr. Všechno smíchejte v hrnci, přiveďte k varu a počkejte, dokud nezhoustne. Nechte trochu vychladnout a zalijte s polevou celý dezert. Potom celý pekáč vložte do lednice a nechte vše ztuhnout. Jestli nemáte rádi pudink, můžete stejně dobře použít želatinu. Neváhejte a vyzkoušejte tento vynikající dezert. Přejeme dobrou chuť!