Neskutečně jednoduché domácí listové těsto: vyzkoušejte a to z obchodu už si nikdy nekoupíte!

Jakmile jsem poprvé vyzkoušela domácí těsto a ono se mi k mému neskutečnému údivu povedlo hned na první pokus, tloukla jsem se do hlavy, že jsem tolik let kupovala listové těsto v obchodě. Na přípravě toho domácího totiž vůbec nic není, ale chuťově se mu to z obchodu rozhodně nemůže rovnat.

Připravit si domácí listové těsto není tak složité, jak si možná mnoho lidí myslí. Většina z nás totiž žije v přesvědčení, že je to zbytečně pracné a že je tedy daleko jednodušší zajít do obchodu a balíček listového těsta (ať už to chlazené a rozválené, nebo zmražené a připravené k rozválení) si tam koupit. Já už teď ale vím, že domácí listové těsto je díky své chuti někde úplně jinde, takže to z obchodu nekupuji.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 žloutek
  • špetku soli

Jak postupovat při přípravě?

  1. Do velké misky prosejte mouku.
  2. Přidejte k ní změklé máslo a promíchejte.
  3. K mouce a máslu přidejte zakysanou smetanu, žloutek a malou špetku soli.
  4. Pomocí rukama dobře promíchejte a vytvořte hladké těsto.
  5. Těsto přikryjte potravinářskou folií a vložte do na 30 minut do lednice.
  6. Po uplynutí půl hodinky je těsto připravené k pečení, takže jej můžete naplnit prakticky čímkoli, co máte rádi.

Jak vidíte, připravit si domácí listové těsto opravdu nic není. Jeho příprava je otázkou 15ti minut a následné půlhodinky, během které bude těsto odpočívat v lednici. Můžu vám ale zaručit, že chuť domácího listového těsta je někde úplně jinde nežli ta, kterou znáte od toho kupovaného. Já už zkrátka jiné listové těsto nedělám a věřím, že po vyzkoušení tohoto receptu na to kupované rovněž zapomenete.

Čtěte také: Bělí zuby, ničí nádory a dokonce posiluje imunitu. Slyšeli jste už o tom, proč byste měli používat tuto rostlinu?