Nestíháte péct? Máme řešení. Na tento výborný slaný koláč Vám stačí pouhé 3 kroky a je hotový. Navíc díky unikátním ingrediencím vás zaručeně dostane jeho úchvatná chuť. Co si nachystat? Podívejte se! -
Menu

Nestíháte péct? Máme řešení. Na tento výborný slaný koláč Vám stačí pouhé 3 kroky a je hotový. Navíc díky unikátním ingrediencím vás zaručeně dostane jeho úchvatná chuť. Co si nachystat? Podívejte se!

Pečete rádi, ale kvůli práci Vám nezbývá čas na pečení? Miluje Vaše rodina koláče, ale kvůli nedostatku času jim je nemůžete dopřát? Nyní pozorně čtěte, protože tento jednoduchý recept Vám může velmi usnadnit kuchařský a zároveň rodinný život. Nasekat, nalít a je připraveno. Přesně takhle jednoduchý je postup přípravy báječného kefírového koláče se zelím. Už nebudete muset trávit dlouhé hodiny v kuchyni u trouby a čekat až se upeče koláč, který jste tak dlouho připravovali. Vaši blízcí si ho kvůli báječné chuti, lehkosti a eleganci určitě zamilují. Díky jednoduchosti a rychlosti přípravy jim ho navíc budete moci dopřát mnohem častěji.

Elegantní řešení večeře

Tento výborný koláč může se může ideální řešením v případě, že nevíte, co budete vařit třeba k večeři. Příprava koláče je velice jednoduchá a nezabere Vám mnoho času. Potřebné suroviny navíc máte většinou doma, tudíž si nemusíte dělat obavy z pracného nakupování. Hlavními a základními ingrediencemi jsou:

  • kefírové mléko
  • zelí (charlotte)

Dietní, chutné a rychlé

Výsledkem je výborný, chutný koláč, který si jistě zamilujete. Držíte-li pracně diety, nemusíte se ničeho obávat, neboť všechny ingredience tohoto koláče jsou zcela dietní. Koláč si tedy můžete vychutnat i bez obav z poškození Vaší krásné postavy. Jde o opravdu skvělé řešení jak rychle, chutně a zároveň zdravě zahnat hlad a dopřát si něco dobrého.

Ingredience

Mimo základní dvě suroviny (kefír, zelí) je k přípravě tohoto skvělého dortu zapotřebí ještě několik dalších ingrediencí. Opět si nemusíte dělat velké obavy s jejich sháněním, neboť většinu z nich máte neustále doma. K přípravě tedy potřebujete: 3 vejce, 1 polévkovou lžíci kefíru, ¾ hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 malou hlavu zelí (ideálně mladé zelí Charlotte), sůl, pepř, kopr a sezamová či jiná semínka na závěrečný posyp. Dávku soli a pepře si každý musí zvolit podle sebe, neboť každý solí a pepří jinak.

Příprava a postup

Samotná příprava koláče je snadná a zvládne ji téměř každý, kdo se lehce orientuje v kuchyňském prostředí a už aspoň jednou držel v ruce vařečku. Zjednodušeně by se dalo říct, že k přípravě stačí tyto 3 kroky:

  • nasekat zelí
  • nalít do formy
  • upéct a je hotovo

Celý postup je následující: Nasekejte jemně zelí, vložte do hrnce a vařte zhruba do poloviny. Následně přidejte kopr, sůl a pepř, samozřejmě podle vlastních představ a vlastní chuti. Doporučuje se ovšem nepřesolit, neboť sůl se bude přidávat ještě do těsta. Tak ať z toho nemáte mořskou vodu.

Pro přípravu těsta smíchejte 1 vejce, mouku, kefír a prášek do pečiva. Zde opět přidáme trochu soli. Pořádně prohněteme a necháme nakynout. Těsto bude připravené v okamžiku, kdy bude mít průměrnou hustotu. Zbývající dvě vejce rozbijte do samostatné misky. Olejem namažte formu, ve které budete chtít koláč péct. Do formy vložte zhruba polovinu připraveného těsta a naplňte ho vařeným zelím. Následně to zalijte zbylými dvěma vejci a přidejte zbytek těsta. Budete-li chtít, můžete koláč posypat sezamovými případně jinými semínky, záleží na chuti.

Pečení

Během přípravy si dejte rozehřát troubu na 200 stupňů. Jakmile budete mít formu naplněnou, vložte ji do předehřáté trouby a pečte asi 20-30 minut. Je-li koláč hotov, můžete zjistit pomocí párátka. Ale pozor na popálení.

Vyzkoušejte to!

Tak vidíte, je to opravdu velmi jednoduché a snadné. Potřebných surovin je málo a jsou téměř všude dostupné. Celý proces nezabere více jak 30 minut, což je ideální doba čekání na večeři. Není samozřejmě nutné vařit vždy jen s těmito ingrediencemi. V kuchyni se fantazii meze nekladou, a proto si můžete těsto naplnit čímkoliv, co máte rádi (brambory, ryby, mleté maso, houby). To už záleží, že jen na Vás. Zkuste to a uvidíte, že si tento jednoduchý a chutný koláč opravdu zamilujete a stane se součástí Vašich zálohových řešení.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Jak si zpříjemnit horké letní dny? Třeba skvělým dezertem k…

Nejrůznější dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva chutná s dezertem mnohem lépe než bez něj. Zároveň je…
RECEPTY

Jakmile vyzkoušíte toto skvělé domácí pečivo, nebudete mít potřebu chodit…

Pokud žijete ve městě, pak zřejmě něco takového, jako je otvírací doba neřešíte. V neděli večer se prostě seberete a jdete…
RECEPTY

Hledáte recept na rychlovku k obědu či večeři? Pamatujte, že…

Doba letních prázdnin není jen sezónou dovolených, ale i sezónou nových brambor. Zkuste tyto dvě skutečnosti spojit v jednu a využijte…
RECEPTY

Vyzkoušejte chuť kuřecích prsou kombinovaných s lahodnou slaninou. Vše zvládnete…

Proč bychom měli trávit hodiny u sporáku a následně další dlouhý čas úklidem kuchyně, když existují recepty, které jsou rychlé…
RECEPTY

Chcete si připravit chutný oběd a hrozíte se toho, kolik…

Jídla, která si připravíte za poměrně krátkou dobu a navíc za použití co nejmenšího množství nádobí, jsou velmi vyhledávaná. Komu…
RECEPTY

Tyhle kynuté knedlíky budou konečně chutnat tak, jak si přejete.…

Kynuté, bramborové, houskové, chlupaté, karlovarské, plněné, ovocné…o čem je řeč? Přeci o jedné klasice české kuchyně – o knedlících. Receptů…