Netradiční bramboráky plněné šunkou a sýrem, kterým neodoláte

Bramboráky milujeme všichni. Pokud si chcete užít tento tradiční pokrm úplně jiným způsobem, můžete vyzkoušet plněnou variantu. Pro některé jsou bramboráky příliš tučné, ale i přesto si je čas od času dopřejeme. Dnes se podíváme na trochu jiný typ této české pochoutky, která vás zasytí ještě více než obvykle a užijete si mnohem více chutí. Navíc je příprava velmi jednoduchá, rychlá a levná.

Bramborák je velmi jednoduché a ekonomické jídlo, které se v naší zemi připravuje již desítky let. I přesto je stále velmi oblíbené a rádi si ho všichni dáváme, když máme chuť na sytý a trochu tučnější pokrm, ale nemáte zrovna chuť na maso. Kromě toho je z nich také skvělá příloha. Tyto plněné bramboráky si ale užijete samotné, anebo si k nim můžete dát jako přílohu zeleninu.

https://irecept.cz/

Co budete potřebovat?

Většina surovin vás nepřekvapí, protože jste jistě už někdy bramboráky jedli nebo připravovali. I přesto se podíváme na vše, co budete potřebovat na výrobu tohoto jedinečného pokrmu. Připravte si:

Čtěte také: Tradiční vánoční štola podle starého receptu

  • 7-8 brambor
  • 4 vejce
  • česnek
  • majoránku
  • cibuli
  • pomazánkové máslo
  • šunku
  • sýr
  • anglickou slaninu nebo cokoli jiného, co máte rádi
  • sůl a pepř

Koření dávejte podle své chuti. Pokud máte rádi výrazné jídlo, dejte tam více česneku a majoránky.

https://irecept.cz/

Způsob přípravy

Nejdříve si připravte brambory. Nastrouhejte je nahrubo a vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu. Přidejte vejce, koření na bramborák (česnek, majoránku, kmín, sůl, pepř, malou cibuli nakrájenou nadrobno). Nyní si připravte plech a vyložte ho pečicím papírem. Rozložte na něj bramborákovou směs a vložte do trouby. Pečte dozlatova. Poté vyndejte bramborákovou placku z trouby a nechte ji zcela vychladnout.

Poté si musíte připravit to, co chcete dát dovnitř. Namažte bramborák např. křenovým pomazánkovým máslem a rozložte na povrch šunku a sýr. Vyzkoušet můžete také anglickou slaninu s dušeným zelím. To je vynikající kombinace, která vám bude připomínat tradiční bramboráky, protože ty se také často podávají s kyselým zelím. Kombinace slaniny a houbové smaženice si zase vychutnají všichni fanoušci čerstvých hub. V každém případě vám budou tyto plněné bramboráky chutnat a skvěle zasytí celou vaší rodinu. Potřebujete-li připravit rychlou a vydatnou večeři pro celou rodinu, jde o skvělý recept, který byste měli vyzkoušet. Přejeme vám dobrou chuť!