Netradiční dort s překvapením. Hosté budou bezpochyby okouzleni

Tento dort je originální tím, že uvnitř objevíte nečekané překvapení v podobě šťavnatých třešní. Vůně a chuť je neuvěřitelná a celá rodina jej bude milovat

Nachystejte si tyto suroviny

Těsto:

  • Slepičí vejce – 1 ks
  • Máslo – 200 g
  • Čerstvá zakysaná smetana – 200 g
  • Pšeničná mouka – 4 polévkové lžíce
  • Cukr krupice – 5 lžic
  • Jedlá soda – 1 lžička
  • Ocet – 1 lžička
  • Vanilkový cukr – 1 balení

Náplň:

Čtěte také: Jak na arašídový dort? Vyzkoušejte některý z těchto 4 receptů

  • Čerstvé nebo mražené třešně – 1 kg
  • Cukr – 250 g
  • Bramborový škrob – 2 lžičky

Krém:

  • Čerstvá zakysaná smetana – 700 ml
  • Pšeničná mouka – 6 lžic
  • Slepičí vejce – 2 ks
  • Cukr – 200 g
  • Máslo – 200 g
https://www.myhomeinspiration.net/

Jak postupovat?

Rozšlehané vejce, zakysanou smetanu, cukr, máslo, vanilkový cukr, jedlou sodu a mouku smíchejte v hladkou a měkkou hmotu. Zakryjte ji potravinovou fólií a nechte hodinu odpočívat v lednici. Vypeckované třešně povařte se škrobem a cukrem asi po dobu 5 minut a nechte vychladnout. Do samostatné misky nalijte zakysanou smetanu, rozšlehaná vejce, přidejte cukr a mouku. Dejte na vodní lázeň, neustále míchejte metličkou a vařte asi 10-15 minut. Následně do horké smetany přidejte máslo a míchejte do hladka. Nádobu pevně přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.

Těsto vyndejte z lednice, rozdělte jej na 15 stejných kousků a rozválejte na pruhy o rozměrech přibližně 5×30 cm. Doprostřed každého proužku položte připravené třešně a okraje dobře zabalte, abyste vytvořili stejné velké tyčinky. Ty pak položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut a nechte poté vychladit. Na vhodný velký tác poté rozetřete část krému, na tu položte 5 tyčinek a opět je zalijte krémem. Následně položte na krém 4 tyčinky, poté 3, 2, 1 a každou vrstvu vždy bohatě přikryjte krémem. Všechny vrstvy, vrch a okraje dortu potřete zbývajícím krémem a na závěr ozdobte nastrouhanou hořkou čokoládou.

ZDROJ: myhomeinspiration.net