Netradiční koláč s tvarohovým krémem, který připravíte za pár minut

Koláče s tvarohem jsou velmi oblíbené, protože nejsou suché jako jiné dezerty. Navíc si s nimi můžete krásně hrát. Jestli nemáte zrovna chuť na ovocný koláč nebo nemáte po ruce žádné ovoce, tvarohový koláč je skvělou alternativou. Tvaroh je navíc velmi zdravý, protože obsahuje hodně vápníku a dalších látek, které jsou pro naše tělo prospěšné. Poradíme vám, jak ve své kuchyni připravit tento úžasný koláč s vynikající chutí.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto koláče potřebujete jen pár základních surovin. Připravte si:

  • 200 gramů másla,
  • 300 gramů mouky,
  • 1 lžičku prášku do pečiva,
  • 350 gramů cukru,
  • 3 vaječné žloutky,
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany,
  • 400 gramů tvarohu,
  • 1 celé vejce, 3 vaječné bílky,
  • 100 gramů kondenzovaného mléka.

Na pečení vám postačí klasický pekáč, který používáte na jiné koláče. Nemusíte mít žádnou speciální formu na pečení. Jakmile budete mít suroviny k dispozici, můžete začít pracovat.

Čtěte také: Vanilkové rohlíčky podle hrnkového receptu, které vám zachutnají

souspark.ru

Pracovní postup

Do mísy vložte máslo, mouku a prášek do pečiva. Rukama uhněteme drobivé těsto. Do těsta přidejte 100 gramů cukru krystal, žloutky a zakysanou smetanu. Znovu důkladně promíchejte. Těsto bude elastické a pružné. Rozdělte ho na dvě části, jednu menší a druhou větší. Asi 1/3 těsta vložte na 20 minut do mrazáku a velkou část vložte do lednice. Předem ho musíte zabalit do potravinářské fólie, a to v obou případech. V tuto chvíli si můžete připravit náplň.

souspark.ru

Do tvarohu přidejte vajíčko a 100 gramů cukru. Vyšlehejte tyčovým mixérem, dokud nebude směs krásně propojená. Mixérem vyšlehejte bílky do pěny a postupně přidávejte 150 gramů cukru. Formu vyložte pečicím papírem a většinu těsta rovnoměrně rozprostřete na dno. Nezapomeňte udělat malý okraj. Potom rozprostřete tvarohový krém. Použít můžete stěrku. Menší část těsta vyndejte z mrazáku a nastrouhejte ho na tvarohovou vrstvu. Pečte 40 minut na 180 stupňů. Nakonec koláč zalijte kondenzovaným mlékem.

Zdroj: souspark.ru