Všichni známe slavný krtkův dort. Tento recept je trochu jiný než ostatní, které znáte. Uvnitř tohoto dortu totiž nenajdete žádné ovoce, ale pouze lahodný a extrémně jemný krém. Na talíři ovšem vypadají obě varianty tohoto receptu úplně stejně a chutná také stejně dobře. Jestli nemáte chuť na ovoce, zkuste tento recept a zajisté si pochutnáte.
Co budete potřebovat?
Na těsto nepotřebujete prakticky nic, protože se jedná o sušenkové těsto, které zároveň tvoří také klasický povrch krtkova dortu. A na krém také potřebujete jen pár ingrediencí. Všechny zpracujete velmi rychle, takže si pochutnáte na vynikajícím dortu, aniž byste museli strávit celé hodiny v kuchyni. Na základ a vrchní část dezertu potřebujete:
- čokoládové sušenky – 300 gramů,
- máslo – 100 gramů,
- mléko – 1 lžíce.
Na krém:
- smetana – 400 gramů,
- vejce – 2 ks,
- cukr – 150 gramů,
- vanilkový cukr – 8 gramů,
- kukuřičný škrob – 40 gramů,
- máslo – 100 gramů.
Pracovní postup
Do hrnce nasypte cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Přidejte také dvě vejce a vše důkladně promíchejte. Míchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu bez hrudek. Přidejte zakysanou smetanu a znovu promíchejte. Tuto směs položte na sporák a za stálého míchání ji zahřejte na střední teplotě. Jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu a za občasného míchání ji vařte další minutu. Poté ji přeneste na hluboký talíř nebo do misky, zakryjte alobal a nechte vychladnout.
Mezitím rozdrťte sušenky v mixéru, abyste získali jemné drobky. Postupně do nich přidávejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud nebudou zcela pokryté tukem. Přidejte lžíci mléka a znovu důkladně promíchejte. Dvě třetiny drobků použijte jako základ a jednu třetinu si nechte na posypání vršku. Drobky vložte do dortové formy o průměru 18 cm a upěchujte sklenicí. Vložte formu do lednice. Máslo vyšlehejte mixérem a spojte s krémem. Ten naneste na dno dezertu, srovnejte lžící a vše zasypte zbytkem drobků. Vložte do lednice na 5-6 hodin a máte hotovo.
Zdroj: deliciousrecipesone.com