Netradiční recept na domácí pečivo, který vám bude chutnat!

V posledních letech je pečení domácího pečiva velmi populární. Díky zvyšování cen hotového chleba i housek mnoho lidí volí domácí přípravu. Na internetu najdete obrovské množství receptů na pečivo. Každý z nich je trochu jiný, ale postup je většinou vždy stejný. Dnes vám přinášíme trochu jiný recept, protože v tomto případě těsto před pečením ještě uvaříte ve vodě!

Reklama

Co budete potřebovat?

Na tento recept na domácí pečivo potřebujete 350 gramů (+ 30 gramů) mouky, 125 ml teplého mléka, 125 ml teplé vody, ½ lžičky soli, ½ lžičky cukru, 10 gramů másla, 2 gramů suchého droždí (nebo 5 gramů čerstvého), mák nebo sezam podle chuti, 2 litry vody a 1 lžičku jedlé sody. Postup při přípravě těsto je stejný, ale tepelná úprava těsta je rozhodně jiná než u jiných receptů. Poradíme vám zcela nový a jedinečný způsob, jak si připravit domácí chléb.

Reklama

Pracovní postup

V první řadě smíchejte 125 ml mléka, vody, soli, cukru, másla a droždí. Postupně přidávejte prosátou mouku a vypracujte z této směsi těsto, které se bude lehce lepit na ruce.

cpykami.ru

Těsto potřete olejem a zakryjte potravinářskou fólií a utěrkou. Nechte kynout na teplém místě, dokud nezískáte dvojnásobný objem.

Reklama
cpykami.ru

Potom těsto rozdělte na 5 stejných dílů.

cpykami.ru

Ze dvou kusů udělejte tvar rohlíku a ze tří zbývajících kuličky, ze kterých budou housky. Zakryjte a nechte kynout dalších 20 minut.

cpykami.ru

Mezitím dejte vařit 2 litry vody. Do vroucí vody přidejte 1 lžičku jedlé sody a zamíchejte. Poté do vody vložte těsto na 10-20 vteřin, vyndejte pomocí děrované lžíce a položte na plech vyložený pečicím papírem.

cpykami.ru

Udělejte na těstě řezy, posypte mákem nebo sezamem.

cpykami.ru

Potom těsto upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po 25 minut. Pečivo po upečení bude nádherně lesklé a získá trochu jinou barvu. Kůrka bude trochu načervenalá a zároveň úžasně měkká.

cpykami.ru

Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: cpykami.ru

Reklama