Netradiční recept našich babiček, který si zamiluje každý

V poslední době se na internetu objevuje jeden jedinečný recept, který znaly již naše babičky. Jedná se rýžové placky, které jsou jedinečnou alternativou klasických palačinek k snídani nebo večeři. Navíc si je můžete vychutnat také jako druhou snídani nebo svačinu. A jejich příprava je velmi jednoduchá, takže se nemusíte obávat složitosti receptu.

Co budete potřebovat?

Na výrobu rýžových placek potřebujete jen pár surovin, které máte pravděpodobně doma i v této chvíli. Připravte si 200 gramů rýže, 3 vejce, ½ lžičky soli, 1 lžičku cukru, 200 ml vody, 200 ml mléka, strouhanku a rostlinný olej na smažení. Nic jiného nepotřebujete. Získáte přitom poměrně velké množství placek (podle velikosti).

Pracovní postup

Rýži propláchněte v čisté vodě. Vložte ji do hrnce, přidejte sůl, cukr, mléko a vodu. Vařte rýži do měkka na středním ohni. Potom rýži sceďte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Do vychladlé rýže přidejte tři vejce a pomocí tyčového mixéru vytvořte homogenní hmotu.

Čtěte také: Sladké sněhové koule vás překvapí svou chutí!

https://smakdnia.pl/

Lehce si namočte ruce vodou a z hmoty vytvarujte placky. Z tohoto množství surovin by mělo vzniknout asi 15 kusů placek. Záleží ale na velikosti, pro kterou se rozhodnete.

https://smakdnia.pl/

Všechny placky obalte ve strouhance.

https://smakdnia.pl/

Každou z placek umažte na rozpálené pánvi ve velkém množství oleje z obou stran, dokud nebudou nádherně zlaté.

https://smakdnia.pl/

Hotové palačinky z rýže položte na papírové utěrky, abyste odstranili přebytečný tuk.

https://smakdnia.pl/

Netradiční druhy palačinek

Rýžové palačinky rozhodně nejsou jedinou možností, jak oživit tento tradiční pokrm. Můžete si také připravit banánové palačinky, do kterých místo cukru přidáte zralé banány. Vynikající jsou také tvarohové palačinky. Pro zdravější variantu tohoto dezertu můžete zkusit špenátové palačinky. Jejich zelená barva ale může odradit řadu dětí. V každém případě s palačinkami můžete hodně experimentovat. Vždy si je ale zaručeně vychutnáte!

Zdroj: smakdnia.pl