Netradiční šátky s pistáciovým krémem, které jednoduše musíte vyzkoušet!

Máte chuť na něco sladkého a trochu netradičního? Vyzkoušejte plněné šátky z listového těsta, které doplníte lahodným pistáciovým krémem. Na první pohled to může vypadat a znít trochu podivně, ale spojením klasického těsta s chutí pistácií získáte dokonalý dezert, který se bude rozplývat na jazyku, a zažijete něco zcela nového. Pokud rádi zkoušíte nové recepty a máte rádi dezerty i oříšky, zaručeně se vám bude tento recept hodně líbit.

Experimentování je na pečení a vaření krásným bonusem. Kromě toho, že získáte lahodné a zcela domácí pokrmy a budete vědět, co se v nich nachází, můžete také zkoušet nové kombinace a chutě, které vás možná nikdy dřív nenapadly. Pistácie má mnoho lidí rádo, ale jistě je nejíte příliš často. Tento dezert je skvělým způsobem, jak přinést tyto úžasné oříšky do svého domova více a užít si jejich jedinečnou chuť.

https://irecept.cz/

Co budete potřebovat?

Dobrou zprávou je, že nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Základem je listové těsto, které si můžete samozřejmě připravit doma, ale je to poměrně složité. Mnohem lepší je koupit si v obchodě osvědčenou značku a postit se do tvoření.

Čtěte také: Zákusek „Karpaty“: křehký zákusek s nadýchaným krémem a mandlovým dotekem

Na krém potřebujete:

  • 30 ml mléka
  • 3 lžičky cukru
  • 1 pistáciový pudink
  • máslo
  • pistáciovou pastu.

Způsob přípravy

Koupené nebo vlastní listové těsto rozválejte a vytvořte z něj čtverec. Rozdělte ho na části podle velikosti šátků, kterou chcete. Poté je zamotejte do tvaru trubiček a dejte upéct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Plech byste samozřejmě měli vyložit pečicím papírem, aby se nepřichytili k plechu. Pečte, dokud nebude těsto nádherně zlaté. V době, kdy se bude těsto péct, si můžete připravit velmi jednoduchý krém, který úžasně doplní chuť těsta, a získáte díky němu vynikající dezert.

V první řadě uvařte mléko a zamíchejte do něj lžíci másla. Rendlík zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Poté vyšlehejte kousek másla s cukrem podle chuti a přidejte pudink. Opět vyšlehejte. Přidejte do směsi vychlazené mléko a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte lžíci pistáciové pasty a opět důkladně promíchejte. Až bude těsto alespoň trochu vychladlé, můžete trubičky naplnit připraveným krémem. Dochuťte krém cukrem podle svého a zaručeně si vychutnáte zcela nový dezert s jedinečnou chutí. Přejeme dobrou chuť a hodně spokojených, mlsných jazýčků.