David Hampl
6 září, 2017

Tento úžasný tradiční křehký dezert z bílků má své kořeny ve Francii. Nadýchané a lehké pusinky se hodí jako pamlsek k nedělní odpolední kávičce i jako sladká drobnost k zakousnutí, když Vás honí chuť na sladké. Věděli jste však, že si pusinky můžete připravit nejen v troubě, ale i v mikrovlnné troubě a to již za pár minut? Jedná se o jednoduchý postup, který se už snad ani nedá zjednodušit a zároveň Vám vykouzlí úsměv na tváři!

Co budete potřebovat?

  • 1 vaječný bílek
  • 300 g moučkového cukru
  • vanilkový nebo kokosový extrakt dle chuti

[hana-code-insert name='google' /]Jak na to?

  1. Do misky si nejprve nasypte 300 gramů moučkového cukru, ke kterému poté přidejte bílek a rukama důkladně směs vymíchejte. Tímto způsobem byste měli vytvořit hustou hmotu, která se svou konzistencí podobá plastelíně.
  2. Z této hmoty následně vytvarujte maličké kuličky. Pro lepší chuť doporučujeme přidat i vanilkový, nebo kokosový extrakt, který pusinkám dodá příjemné aroma.
  3. Vytvarované kuličky následně vyskládejte na papírový ubrousek, kterým je vystlaný mělký talíř. Pozor! Na talíř uložte vždy jen 4 pusinky a daleko od sebe. Během přípravy v mikrovlnce pusinky totiž zvětší svou velikost.
  4. Pusinky následně vložte do mikrovlnné trouby na 2 až 3 minuty, v závislosti na výkonu mikrovlnky. Obecně však platí, že po tom, co pusinky narostou do své velikosti, jim trvá cca 30 sekund, dokud se nepropečou i zevnitř.

Dobrou chuť přejeme!

Sdílejte článek