Nevíte, co vařit? Tyto snadné recept s vepřovým masem musíte zkusit

Vepřové maso je velmi oblíbené a vděčné. Dá se z něj připravit spousta pokrmů, je velmi chutné a častokrát jej v obchodě také můžete koupit za velmi dobrou cenu, narozdíl d jiných druhů masa. Možná už vám ale někdy dochází inspirace na vaření a nevíte, co přesně si ukuchtit. Tyto dva recepty vám mohou pomoci vychutnat si vepřové zase nově a originálně.

Vše z jednoho pekáče

Na přípravu tohoto pokrmu si nachystejte:

  • Vepřová panenka bez kosti – 1 kg
  • Sůl, pepř
  • Červená paprika
  • Kopr
  • Máslo – 100 g
  • Stroužky česneku – 3 ks
  • Brambory – 4 nebo 5 kusů
  • Provensálské bylinky
  • Sušený česnek
  • Olivový olej
  • Cibule – 2 ks
  • Ocet
  • Moučkový cukr
  • 250 ml vody

Maso si nakrájejte na plátky a naklepejte jej.

Čtěte také: Vyrobte si kysané zelí dle tradiční receptury. Lepší nenajdete

https://www.babcineprzepisy.pl/

Okořeňte jej dle chuti a připravte si máslo smíchané s koprem.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Touto směsí potřete maso z obou strana dejte jej na plech vyložený alobalem nebo pečicím papírem.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Brambory si očistěte a oloupejte a rozmístěte okolo masa.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Osolte a okořeňte dle potřeby – skvělé jsou právě provensálské bylinky. Dejte plech péct do trouby na 180 stupňů asi 40 minut.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Mezitím si do robota dejte nadrobno nakrájenou cibuli, ocet, olej, sůl a cukr a vše rozmixujte na kaši.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Před koncem pečení touto směsí potřete maso i brambory a nechte krátce zapéct – a maté hotovo.

Snadná panenka

Nachystejte si:

  • Vepřová panenka – 1 kg
  • Sůl, pepř, provensálské bylinky
  • Cibule – 2ks
  • Slanina – 100 g
  • Zelí – asi jedna malá hlávka
  • Červená paprika – dle chuti

Panenku nařežte, ale ne tak, aby se plátky oddělily – jen asi do tří čtvrtin. Celé maso pečlivě osolte, opepřete a okořeňte.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Do mezer mezi plátky masa poté vkládejte plátky očištěné cibule, slaniny a najemno nakrájeného zelí. Opět se nebojte přidat koření dle vaší chuti a pokud je panenka spíše sušší, klidně také trošku oleje.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Celou panenku dejte na plech nebo do pekáče a dejte do předem vyhřáté trouby. Pečte asi na 180 stupňů přibližně 40 minut a můžete panenku přikrýt alobalem, aby zůstala pěkně šťavnatá.

ZDROJ: babcineprzepisy.pl