Nezapomenutelný recept na babiččin švestkový koláč! Doporučujeme vyzkoušet! Díky jedné kouzelné ingredienci je těsto dokonale vláčné a nadýcháné!

Rádi byste si zavzpomínali staré babiččiny časy, kdy jste si pochutnávali na výborném švestkovém koláči? No, kdo by taky ne, že?!

Dnes Vám proto přinášíme delikátní recept na švestkový koláč, který je výjimečný zejména pak svým vláčným těstem. V čem je kouzlo? Celé kouzlo spočívá v jedné jediné ingredienci a to je smetanový sýr! Díky němu bude těsto dokonale vláčné a nadýchané, čímž učaruje zkrátka každému, kdo jen jednou ochutná.

Netradiční švestkový koláč, který Vám dnes představíme je možná trochu nestandardní, ale vskutku delikátní! Chcete-li si ho doma připravit, budete potřebovat jen jednu misku a pekáč. Jak sami uvidíte, jedná se o vskutku jednoduchý recept!

Čtěte také: Patří u vás k Vánocům neodmyslitelně také vůně perníčků? Pak máme právě pro vás jeden báječný recept

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 600 g švestek
  • 250 g pšeničné mouky
  • 200 g smetanového sýra
  • 140 g bílého jogurtu
  • 4 ks vajec
  • 180 g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli
  • 3 PL olivovvého oleje

Jak na to?

  1. Nejprve si vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte špetku soli.
  2. Poté přidejte smetanový sýr a jogurt, znovu promíchejte.
  3. Do směsi potom přidejte prosévanou mouku, prášek do pečiva a olivový olej.
  4. Všechny ingredience důkladně smíchejte.
  5. Formu na pečení si buď vymažte máslem, nebo vystelte pečícím papírem.
  6. Následně do formy vylijte připravené těsto a navrch poskládejte čerstvé švestky nakrájené na měsíčky.
  7. Koláč byste měli péct v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 35-40 minut.
  8. Poté koláč vyjměte a nechte vychladit.
  9. Na závěr posypte práškovým cukrem a můžete podávat!

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Tip!

Jestli nemáte čerstvé švestky, bezpečně můžete použít i ty konzervované, nebo zmražené.

Dobrou chuť přejeme!