Máte chuť na něco dobrého, ale nevíte, co si máte dát? Ve vaší tajné skříni vám došly zásoby sladkostí, buchta nebo moučník také není a do obchodu je to daleko? Pokud je to váš případ a rádi byste získali inspiraci na tvorbu něčeho dobrého, jste na správném místě. Dnes pro vás máme recept, který zaručeně vyřeší váš sladký problém. Původní receptura populárních pudinkových věnečků se postará o to, že vaše chuťové pohárky dostanou přesně to, po čem touží. Tak na co ještě čekáte? Rovnou se do toho pusťte, ale před tím si ještě něco málo o původní receptuře přečtěte.
Křupající krém
Krásně a jemně křupající věnečky plné krému jsou opravdovou slastí. Mnoho lidí si bez nich nedokáže představit život, protože se jedná o jejich oblíbený dezert, chuťovku atd. Každý si svým dobrotám říká jinak. V každém případě vždy dokáží potěšit nejen chuťové pohárky, ale díky lahodné a jemné chuti, tak duši. Můžete si je koupit chlazené v obchodě, což nedoporučujeme, protože jsou plné umělých přísad nebo si je můžete udělat doma pomocí tohoto receptu.
Potřebné ingredience
Na přípravu krémových věnečků budete potřebovat následující ingredience: ¼ litru mléka, 7 g másla, špetka soli, 14 g mouky, 6 vaječných žloutků, olej, vanilkový cukr. Nejedná se o žádné náročné složky, které byste měli pracně shánět. Většinou je máte stále doma, což je výhoda, protože si věnečky tak budete moci udělat kdykoliv na ně dostanete chuť, a to bude často.
Těsto, krém a vanilka
Mléko smíchejte s máslem a solí přiveďte k varu. Poté do směsi vložte mouku, dobře promíchejte a odstraňte z ohně. Směs míchejte až do vychladnutí. Krém udělejte z vaječných žloutků, které vyšlehejte hezky dohladka. Z těsta udělejte věnečky, které dejte na vymazaný plech a poté na 5 minut do trouby. Následně je osmažte dozlatova na pánvi. Nakonec je naplňte krémem a posypte vanilkovým cukrem. Přejeme příjemnou chuť.