Oblíbené langoše si můžete připravit snadno a rychle

Pokud tento druh jídla milujete, ale bojíte si ho udělat sami doma, protože se bojíte, že by se vám nepovedlo těsto, už nemusíte zoufat. Přinášíme kvalitní recept, díky kterému nejen že si těsto připravíte snadno, ale navíc si ho můžete zamrazit, aby bylo k dispozici kdykoliv na tento pokrm dostanete chuť.

Těsto vydrží několik dní v lednici, ale můžete ho zamrazit na „horší časy“

Na těsto na langoše si připravte:

  • 1 kg jemné mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžíci soli
  • 5 dkg čerstvého droždí
  • 1,5 dl mléka
  • 100 g cukru
  • 3 ks kefíru

Na smažení si připravte obyčejný olej. Nejdřív smíchejte cukr s vlažným mlékem, droždí rozdrobte a nechte nakynout. Mouku poté smícháme se solí, do středu nalijeme rozšlehaná vejce a přidáme kefír. Nakynuté droždí smíchejte se směsí a hněťte na homogenní a měkké těsto.

Čtěte také: Chutná tradice: Staročeská zelňačka s klobásou

Poté vložte těsto do misky a nechte na noc v chladničce

Těsto v misce zakryjte potravinářskou fólií. Můžete ho také vložit do igelitového pytlíku, který potřete olejem. Odpočinuté těsto poté dejte na pomoučený vál a pomocí větší sklenice z něj vykrojte tolik kousků, kolik budete potřebovat. Nechte odpočívat 20 minut na teplém místě.

Na pánev dejte rozehřát olej a langoše roztáhněte mastnýma rukama od sebe na velikost klasického langoše. Poté smažte obě strany do zlato. Nejdříve je přikryjte pokličkou, druhou stranu už nechte volnou. Podávejte se zakysanou smetanou a strouhaným česnekem, případně s kečupem a prolisovaným česnekem.

Z uvedeného množství připravíte deset velkých langošů. Těsto můžete v ledničce nechat až jeden týden, v mrazáku vydrží několik týdnů. Namazat si na ně můžete všechno podle své chuti, nejvíce jsou ale oblíbené kečup a zakysaná smetana. Můžete si je připravit jako pizzu a naskládat na ně všechny pochoutky, které máte rádi, jako je šunka, sýr, olivy. Pokud nebudete vědět, co udělat k rychlému obědu, stačí vytáhnout z lednice a usmažit.