Oblíbený medovník... Připravte si tuto nadýchanou pochoutku i vy! -
Menu

Oblíbený medovník… Připravte si tuto nadýchanou pochoutku i vy!

Chcete svou návštěvu pohostit něčím lahodným a zároveň lehkým? Pokud se rozhodnete pro perníkový dort, který je rovněž známý jako medovník, vězte, že nesáhnete vedle. Jak na něj?

Ingredience na těsto:

  • 2 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 50 g másla
  • 250 g cukru moučka
  • 500-550 g mouky
  • Lžička prášku do pečiva

Ingredience na krém:

  • 500 ml mléka
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • 150-200 g cukru
  • Balíček vanilkového cukru

Příprava:

Do misky dáme vejce, cukr, med a rozpuštěné máslo. Mixujeme, dokud nevznikne homogenní hmota. Poté směs přelijeme na pánev a na mírném plamenu důkladně mícháme, následně přidáme prášek do pečiva. Díky němu vznikne nadýchaná pěnová směs. Tu mícháme po dobu dalších 30 sekund, poté odstavíme.

Objemnou směs přelijeme zpět do misky a přidáme mouku. Vše důkladně promícháme tak, aby vznikla hladká hmota. Pro další zpracování ji necháme vychladnout.

Jakmile teplota těsta klesne natolik, že je možné jej zpracovat ručně naposledy jej pečlivě promícháme a přendáme na vál. Tam z něj vytvoříme 8 stejných částí, které vytvarujeme dokulata. Vzniklé kuličky naskládáme na talíř, přikryjeme folií a vložíme odpočinout do lednice.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
RECEPTY

Ořechové cukroví. Na Vánoce si ho zamilujete

V minulosti se podobné cukroví připravovalo na svatby. Dnes už jsou takové slavnosti plné profesionálních rautů a nezbývá tak pro ně…
RECEPTY

Zabraňte podzimnímu nachlazení pomocí vitamínové bomby

Po velké vlně letních veder zasáhla naše tělo trochu nečekaně změna teploty. Nastává nebezpečné období, kdy jsme náchylnější k nemocem a…
RECEPTY

Patří u vás k Vánocům neodmyslitelně také vůně perníčků? Pak…

Máte vy i vaše rodina rádi perníčky a neobejdou se bez nich žádné Vánoce? Přinášíme vám vynikající recept na perníčky,…
RECEPTY

Chutě a vůně milovaného jablečného štrůdlu, ale trochu jiná příprava

Pokud milujete chuť klasického štrůdlu, ale nejste právě přeborník v zavinování těsta, máme pro vás dva recepty, v nichž jsou všechny chutě…
RECEPTY

Užitečné tipy pro vaření drůbežího masa aneb jak si vše…

Pokud připravujete například polévku z kuřecího masa nebo je vaříte za jiným účelem a nepoužíváte tlakový hrnec, je dobré znát některé…
RECEPTY

Vánoce, trhy a vůně pečených kaštanů, to je kombinace přesně…

Pokud máte rádi rozmanitost a ruch předvánočních trhů a také vůně, které se linou od různých stánků, možná vás přiláká…