Obrácený koláč? Stačí nakrájet jablka nebo banány a připravit těsto z jednoho vejce!

Honí vás chuť na sladké nebo se právě ohlásila návštěva a není co servírovat ke kávě a čaji? Obrácený koláč je skvělým řešením takové prekérní situace. Je vláčný, výborně chutná a jeho přípravu zvládne opravdu každý, včetně začátečnických kuchtíků! Navíc ingredience na přípravu má každý doma, do těsta postačí pouze jedno jediné vejce.

Ingredience

Co budete na přípravu jednoduchého obráceného koláče z pánve potřebovat? Připravte si pánev s nepřilnavým povrchem a potřebné ovoce, jako jsou banány nebo jablka. Ovoce očistěte od slupek a nakrájejte na středně silné plátky, dále si nachystejte:

  • mléko – 150 ml
  • rostlinný olej – 60 g
  • vejce – 1 kus
  • mouka – 1 hrnek
  • cukr – 80 g
  • vanilkový cukr – 1 lžička
  • prášek do pečiva – 1 lžička
  • cukr na karamel – 3 lžičky
  • sůl – špetka

Příprava

Nejprve do misky rozklepněte vajíčko, které rozšlehejte za pomoci metličky spolu s vanilkovým cukrem. Cukr se musí ve směsi zcela rozpustit.

Čtěte také: Okurky nakládačky na tři různé způsoby. Který si vyberete?

Poté smíchejte v hluboké misce s mlékem a olejem. Lze použít také tradiční máslo, které předem rozpusťte na mírném ohni v kastrůlku a nechte zchladnout. Přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně vmíchejte do připravovaného těsta. Důležité je těsto dobře prohníst.

Nyní si připravte vyšší pánev, jejíž dno a boky vymažte dobře máslem. Nyní dno posypejte 3 lžičkami cukru a rozložte plátky banánů. V případě jablek prosypejte cukr spolu se špetkou mleté skořice.

Přelijte ovoce připraveným těstem, mělo by být jím zcela pokryté.

http://souspark.ru/

Přikryjte poklicí a dejte smažit na mírný plamen asi na 40 minut. Po dosmažení můžete těsto jako při pečení zkontrolovat špejlí, zda je již dopečené. Druhou stranu není třeba smažit, případně jen osmahnout, aby získal koláč zlatavou barvu.

http://souspark.ru/

Po vyklopení nechte vychladnout, před servírováním posypejte špetkou moučkového cukru a můžete doplnit kopečkem čerstvé šlehačky.

http://souspark.ru/