Opečte cibuli ve slupce a vychutnejte si legendární pokrm

Cibule patří mezi základní druhy cibule, kterou přidáváme do většiny pokrmů. V Čechách jde o velmi oblíbenou zeleninu, která nám poskytuje hodně živin, vitamínů a minerálů. Možná vás ani nenapadlo, že ji můžete konzumovat samotnou. Z této jediné suroviny získáte vynikající pokrm, který je ve světě populární od 19. století. Jak si připravit pečenou cibuli?

Pečená cibule je snadným pokrmem

Tradiční recept je velmi jednoduchý a levný, protože v minulosti lidé neměli příliš mnoho peněz. Podle profesionálního kuchaře Jona Townsenda chutná skvěle jen se solí a studeným máslem nebo s pečenými bramborami a červenou řepou. Tento pokrm vám nebude stát téměř žádné peníze a přitom si na něm hodně pochutnáte.

Co budete potřebovat?

Na přípravu tohoto jedinečného a historického receptu potřebujete jen pár věcí. Ve skutečnosti vám stačí jen plech a funkční trouba. Ze surovin potřebujete jen 2-3 středně velké bílé cibule a příloha, kterou si zvolíte. Připravte si sůl a máslo, anebo brambory a červenou řepu. Příprava receptu je stejně jednoduchá jako seznam surovin.

Příprava je neuvěřitelně jednoduchá

Cibuli nemusíte pro přípravu pečené cibule vůbec loupat ani krájet. Jednoduše vezmete celou cibuli tak, jak jste ji přinesli z obchodu. Cibuli položíte na plech, který vložíte do trouby předehřáté na 350 stupňů. Pečte po dobu 30-40 minut. Podobně byste měli postupovat s pečenými bramborami. Po upečení nechte cibuli vychladnout, oloupejte a posypte trochou solí a máslem.

Chutí budete ohromeni

Jakmile cibuli ochutnáte, budete velmi překvapeni. Jde o úžasně jednoduchý recept, ale přitom si užijete velmi plnou chuť. Ke sladkosti cibule přidáte trochu soli a másla, které zelenině poskytnou dokonalou harmonii.

Tento recept je perfektní, jestli máte rádi cibuli a chcete si doma připravit extrémně levné jídlo. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat.