Opečte cibuli ve slupce a vychutnejte si legendární pokrm

Cibule patří mezi základní druhy cibule, kterou přidáváme do většiny pokrmů. V Čechách jde o velmi oblíbenou zeleninu, která nám poskytuje hodně živin, vitamínů a minerálů. Možná vás ani nenapadlo, že ji můžete konzumovat samotnou. Z této jediné suroviny získáte vynikající pokrm, který je ve světě populární od 19. století. Jak si připravit pečenou cibuli?

Pečená cibule je snadným pokrmem

Tradiční recept je velmi jednoduchý a levný, protože v minulosti lidé neměli příliš mnoho peněz. Podle profesionálního kuchaře Jona Townsenda chutná skvěle jen se solí a studeným máslem nebo s pečenými bramborami a červenou řepou. Tento pokrm vám nebude stát téměř žádné peníze a přitom si na něm hodně pochutnáte.

Co budete potřebovat?

Na přípravu tohoto jedinečného a historického receptu potřebujete jen pár věcí. Ve skutečnosti vám stačí jen plech a funkční trouba. Ze surovin potřebujete jen 2-3 středně velké bílé cibule a příloha, kterou si zvolíte. Připravte si sůl a máslo, anebo brambory a červenou řepu. Příprava receptu je stejně jednoduchá jako seznam surovin.

Čtěte také: Recept na výtečný, a hlavně rychlý jahodový kompot

Příprava je neuvěřitelně jednoduchá

Cibuli nemusíte pro přípravu pečené cibule vůbec loupat ani krájet. Jednoduše vezmete celou cibuli tak, jak jste ji přinesli z obchodu. Cibuli položíte na plech, který vložíte do trouby předehřáté na 350 stupňů. Pečte po dobu 30-40 minut. Podobně byste měli postupovat s pečenými bramborami. Po upečení nechte cibuli vychladnout, oloupejte a posypte trochou solí a máslem.

Chutí budete ohromeni

Jakmile cibuli ochutnáte, budete velmi překvapeni. Jde o úžasně jednoduchý recept, ale přitom si užijete velmi plnou chuť. Ke sladkosti cibule přidáte trochu soli a másla, které zelenině poskytnou dokonalou harmonii.

Tento recept je perfektní, jestli máte rádi cibuli a chcete si doma připravit extrémně levné jídlo. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat.