Ořechové cukroví nesmí chybět na vašem svátečním stole!

Většina lidí miluje vlašské ořechy. Na podzim i v zimě jich seženete hodně nejen v obchodech, ale také od lidí, kteří si je pěstují doma. Jestli máte nějaké známé, kteří vám mohou trochu dát, využijte toho. Připravte si doma ořechové cukroví a vychutnejte si pochoutku plnou vitamínů a minerálů z ořechů. Použít nemusíte jen vlašské ořechy, ale s nimi to bude chutnat nejlépe. Dnes vám přinášíme ořechové cukroví s krémem, které si vychutnají hlavně dospělí, ale také některé děti.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto cukroví nepotřebujete příliš mnoho ingrediencí. Garantujeme vám, že si ho vychutnáte a přidáte si ho ke svým osvědčeným receptům na Vánoce. V první řadě potřebujete ingredience na ořechové těsto:

  • mleté vlašské ořechy – 10 dkg,
  • mouka – 25 dkg,
  • máslo – 15 dkg,
  • moučkový cukr – 7 dkg,
  • kakao – 1 polévková lžíce,
  • vejce – 1 ks,
  • prášek do pečiva – 6 gramů.

Na krém:

Čtěte také: Máte chuť na sladké? Ukážeme vám recept, ze kterého se vám budou sbíhat sliny

  • vanilkový pudink – 1 balíček,
  • mléko – 4 dl,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • máslo – 20 dkg,
  • moučkový cukr – 20 dkg,
  • rum – ½ dl.

Pracovní postup

Nejdříve si připravte pudinkový krém. Pudink uvařte podle návodu na sáčku a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Během této doby si můžete připravit těsto. Všechny suroviny si odměřte a smíchejte v míse. Máslo rozdrobte nebo nastrouhejte až na konci přípravy těsta. Získáte homogenní těsto. Připravte si formy na pracny nebo jiné cukroví. Vtlačte do nich těsto tak, aby vznikla mistička na pudink. Pečte při teplotě 180 stupňů po dobu 10 minut.

eztnezd.net

Počkejte, až trochu vychladnou. V té době by měl být vychladlý i pudink. Upečené cukroví jemně vyklepněte na prkénko. Nyní smíchejte cukr s máslem a vanilkovým cukrem. Smíchejte ho s pudinkem. Touto směsí naplňte cukroví a vždy dvě slepte k sobě. Důkladně je posypte moučkovým cukrem. Budou skvěle chutnat čerstvé, ale můžete je také umístit do lednice a vychutnávat si je po dobu několika dnů. V lednici vám pár dnů v pořádku vydrží. Dobrou chuť!

Zdroj: eztnezd.net