Ořechové rohlíčky, které se budou rozpouštět v ústech

Je to jeden z nejchutnějších receptů na sušenky, které bude každý milovat. Můžete si udělat rovnou dvojitou dávku, protože zůstávají měkké dlouhou dobu. Dělají se hlavně na slavnostní příležitosti, protože s nimi není mnoho práce a přesto se rozpouští na jazyku, jsou lahodné a recept budete rozdávat na každém rohu.

Příprava je jednoduchá a sušenky si každý zamiluje

Na sušenky si připravte:

  • Lžíci práškového cukru
  • 150 g zakysané smetany
  • 20 g másla
  • 250 g mouky
  • 1/3 lžičky soli

Na náplň budete potřebovat 80 g cukru, lžíci vody a 80 g ořechů. Na vrch sušenek ještě bude patřit práškový cukr. Nejprve si připravte náplň. Ořechy rozemelte na mlýnku, přidejte cukr a rozpuštěné máslo a promíchejte.

Čtěte také: Pařížské rohlíčky: cukroví, které nesmí na Vánoce chybět v žádné rodině

Rozpusťte máslo, k němu přidejte zakysanou smetanu a sůl.

Vmíchejte mouku a moučkový cukr.

Vytvořte těsto, abyste získali pružnou hmotu.

Nakonec těsto rozdělte tak, aby z něj vznikly kuličky o hmotnosti 20 gramů. Každou přitlačte a naplňte náplní a stočte.

Rohlíčky naplněné vlašskými ořechy dejte na plech, který vyložte pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.

Rohlíčky by v troubě neměly zůstávat dlouho, aby nevyschly

Rohlíky se musí červenat, ale neměly by se péct dlouho, protože by vyschly. Po vychladnutí je posypte práškovým cukrem a můžete podávat. Ořechové sušenky si můžete udělat i s dětmi. Na dvacet kousků budete potřebovat 70 g mletých vlašských ořechů, 70 g másla nebo ghí, 70 g moučkového cukru, vejce a 200 g hladké špaldové mouky.

Z uvedených suroviny vypracujte těsto, nechte ho hodinu nebo dvě odpočívat v lednici, aby se dobře propojily chutě. Pokud není čas, můžete těsto zpracovat ihned. Těsto může při okrajích praskat, proto je důležitá opatrnost. Vyválejte ho na plát silný asi půl centimetru a vykrajujte tvary, jaké chcete. Sušenky se pečou asi deset minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě. Jestliže sušenky nebudete ihned podávat, můžete je vložit s kouskem jablka do dózy, aby dostatečně změkly.