Redakce ProSvět.cz
3 ledna, 2019

Chcete mít při vaření tzv. eso v rukávu? V tom případě si osvojte následující kulinářské fígle profesionálních šéfkuchařů a věřte, že vaše vaření získá úplně jiný rozměr! S jejich pomocí i vy můžete v kuchyni předvádět hotová kouzla!

Už se vám někdy stalo, že jste si zašli na něco dobrého do restaurace a dané jídlo vám zachutnalo natolik, že jste se rozhodli připravit si jej doma? A jaký byl výsledek? Že to chutnalo úplně jinak? Že tomu cosi chybělo? Že to jednoduše nebylo ono? Nevadí! Jakmile budete znát následující kulinářské fígle, o které se podělili samotní šéfkuchaři, budete vařit stejně tak chutně, jako oni!

Kulinářské fígle, které se vám v kuchyni budou hodit

Proč to dělat složitě, když to jde lehce?
Proč si nenechat poradit, když je rada doslova na dosah ruky?
Proč se spokojit s málem, když můžete mít více?

Sepsali jsme pro vás kulinářské fígle, na které sází šéfkuchaři z proslulých restaurací, kam lidé chodí za skutečným požitkem z dobrého jídla. Osvojte si je taky a uvidíte, že se vaše vaření posune o pořádný kus dál!

  • Žádná přebytečná voda v salátu

    Milujete zeleninové saláty? A vadí vám, když máte salát plný vody, která tam nemá co dělat? Až budete salát připravovat příště, zkuste zeleninu nakrájet, posypat solí a nechat chvíli stát. Poté zeleninu jednoduše opláchněte a přebytečnou vodu nechte odtéct. Už se vám nikdy nestane, že by vám salát doslova plaval.

  • Naprosto dokonalé a vláčné těsto

    Ať už budete připravovat těsto na sladké koláče nebo slané pečivo, nikdy do něj nezapomeňte přidat 1/2 čajové lžičky soli. Rozhodně se toho nebojte a to především v případě, kdy se budete chystat upéct něco sladkého. Sůl v těstě zajistí, že těsto bude úžasně vláčné a naprosto dokonalé.

  • Chutná omáčka

    Máte-li rádi omáčky, které si připravujete třeba ke grilovanému masu, zkuste do ní příště přidat lžičku arašídového másla. Pokud vám zrovna tahle přísada přijde zvláštní, věřte, že se není čeho bát.

  • Perfektní dušené maso

    Nedaří se vám připravit perfektní dušené maso? V tom případě pro vás mám perfektní trik, díky kterému pokaždé připravíte naprosto dokonalé dušené maso, za které by se nestyděl kdejaký profesionál! Vše spočívá v tom, že z masa ještě před další úpravou pomocí kuchyňské utěrky vysajete přebytečnou vodu a maso posílíte až tehdy, bude-li naprosto suché.

  • Lahodná vaječná omeleta

    Děláte si s chutí vaječnou omeletu třeba o víkendu ke snídani? A stává se vám, že se připaluje? Pak do vajíček zkuste přidat trochu kukuřičného škrobu a věřte, že se vám omeleta na pánvičku už nikdy nepřichytne!

Sdílejte článek