Sekanou z vepřového masa zná téměř každý z nás. My jsme pro vás připravili vylepšenou verzi a to s vejci. Můžete si zpestřit jídelníček o tento recept vyzkoušet. Budete potřebovat:

  • 50 dkg mletého masa
  • chléb
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce syrové
  • 3 vejce vařená natvrdo
  • 10-15 dkg strouhaného sýra
  • olej
  • 2 dl zakysané smetany

Postup přípravy a pečení

Do přiměřeně velké mísy dáme maso. Osolíme, opepříme, přidáme syrové vejce, a dobře promícháme. Malý plech potřeme olejem, a promíchanou směs na něj vložíme. Uhladíme povrch, a maso rozprostřeme tak, aby bylo po celém plechu stejně silné. Nyní vezmeme vejce uvařená na tvrdo, rozkrojíme na půlku a lehce zamáčkneme do masa. Žloutkem dolů. Navrch dáme zakysanou smetanu a uhladíme po celé ploše masa. Nakonec můžeme posypat strouhaným sýrem. Můžete vyzkoušet i variantu, kdy uvařená vajíčka zabalíte do slaniny. Chuť se tím ještě vylepší. Plech vložíme do vyhřáté trouby, tak na 170°C a pečeme asi 35 – 45 minut. Když je maso upečené, nemělo by se lepit.

A co dál?

Maso můžeme podávat teplé a to s chlebem, nebo bramborem a kyselou okurkou. Pamatujte však na jednu věc. Až recept vyzkoušíte, a hlavně ochutnáte, rázem zjistíte, že uvedená dávka je málo. Protože si každý bude chtít přidat. Kdo má v rodině více strávníků, může zkusit upéci z větší dávky. Ingredience do sekané navyšte poměrně, dle váhy masa. A uvedený recept můžete zkusit variovat dle vašich chutí. Např. přidat určitý díl hovězího masa, nebo dochutit nějakým kořením. Tak dobrou chuť.

Sdílejte článek