Pečené maso s jablky

Maso s jablky pečenými v troubě je velmi originální recept, který vás zaručeně překvapí svou výtečnou a lahodnou chutí. Takovéto karbonády jsou ještě lepší než u ananasu, který se většinou používá, chuť jablka a jeho vůně dělají pokrm velmi chutný, se sladkokyselými tóny. Počet surovin v receptu není stanoven, nastavte si je sami podle své vlastní chuti. Výčet surovin, které na pečené maso s jablky potřebujete, najdete níže.

Suroviny potřebné na pečené maso s jablky

Jak už bylo zmíněno výše, neočekávejte, že zde najdete vypsaný poměr surovin. Správný poměr surovin totiž neexistuje, záleží jen na vaší chuti a na tom, co vám bude vyhovovat. Nachystejte si proto suroviny tak, aby výsledek odpovídal vašim chutím. Než začnete jídlo připravovat, ujistěte se, že doma máte všechny suroviny, které budete potřebovat:

  • jakékoli maso
  • sýr
  • jablka
  • koření (sůl, pepř a jiné dle chuti)

Postup přípravy a pečení

Maso důkladně umyjte, aby bylo čisté, nakrájejte jej na plátky a důkladně osušte, nejlépe čistými papírovými utěrkami. Naporcované maso v syrovém stavu ochuťte podle svého.  Posypte solí, pepřem a dalším vámi vybraným kořením. Potom nastrouhejte nahrubo sýr na struhadle. Omyjte jablka, oloupejte je, zbavte je jadřinců, stopek a bubáků a nakrájejte je spíše na tenčí plátky.

Čtěte také: Domácí koblihy s marmeládou nebo čokoládovým krémem

Nyní, když už máte všechny suroviny připravené, vymažte rostlinným olejem (velmi dobrý je olivový) pekáč nebo pečicí misku, v které maso půjde do trouby. Na pečlivě vymazaný plech položte vedle sebe jednotlivé okořeněné plátky masa. Potřete maso zakysanou smetanou a rovnoměrně ji zakryjte plátky jablek. Poté vložte do trouby a pečte při teplotě 180 ° po dobu 30–40 minut. Poté posypte sýrem a pečte tak dlouho, dokud se nerozpustí. Až bude sýr rozpuštěný, vyndejte pekáč z trouby a naporcujte. K masu si uvařte přílohu dle svého výběru. Zvolit můžete brambory, rýži, těstoviny nebo třeba kus kus.