Pečivo je základ, málokdo by si bez něj dokázal představit svůj den. Co ale takhle chutné masové věnečky? Chutnají úžasně a když je třeba, rychle i zasytí!

Nadýchané těsto, křupavá zlatavá kůrka a fantastická vůně masíčka ​​a česneku. No umíte si představit něco lepšího? Právě masové věnečky voní v mnoha turistických letoviscích vonět přímo na ulicích z pouličních stánků. Co je ale naprosto úžasné? Připravit si je můžete i doma! A co je ještě lepší? Věřte, že Vám budou chutnat stejně, ne-li ještě lépe. Přece jen si budete jistí tím, co jíte. Není nad domácí skvělou kuchyní!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 20 g droždí
  • 1 a ½ šálku mléka
  • 3 šálky polohrubé mouky
  • 1 a ½ lžičky krystalového cukru
  • sůl dle chuti
  • 30 ml slunečnicového oleje
  • 30 g másla
  • 500-600 g mletého hovězího masa
  • 1 cibuli
  • pepř dle chuti
  • 3 stroužky česneku

Jak na to?

Mléko si nejprve ohřejte a následně v něm rozpusťte rozdrobené droždí, přidejte cukr a hrst mouky. Po několika minutách by Vám měla vzniknout směs, která bude vypadat jako hustá smetana. Tu pak nechte na teplém místě odpočívat přibližně 30 minut.

V dalším kroce, si rozpusťte máslo, do velké mísy dejte spolu s ním zbylou mouku a větší špetku soli. Přilijte slunečnicový olej a těsto prohněťte. Může se stát, že bude řidší. Toho se ale nebojte, jen případně přidejte trochu mouky. Přidejte ji však až poté, co do misky přilijete i odstátou směs z droždí!

Čtěte také: Lékaři varují, že zápach Vašeho těla může signalizovat více než jen vynechání jedné sprchy!

Do těsta byste měli přidávat mouku navíc, dokud nebude pružné a zároveň se nebude rozpadat. Pokud se Vám bude lepit na ruce, natřete si je olejem. Misku s hotovým těstem přikryjte utěrkou a odložte na teplé místo, aby kynulo aspoň hodinu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Do menší misky si poté nadrobno nakrájejte cibuli, protlačte česnek a přidejte pepř a sůl. Smíchejte s mletým masem a vše důkladně promíchejte.

Z připraveného a vykynutého těsta si následně vyformujte větší koule a nechte je odstát 10 minut. Z masové směsi si v rukou vyformujte o polovinu menší kuličky stejného počtu.

Bochníky jemně přitlačte dlaní a do jejich středu napěchujte masové kuličky. Potom kraje těsta přilepte k masu tak, jak vidíte výše na obrázku.

Dejte si rozehřát olej na smažení a vkládejte do něj jeden věneček po druhém. Smažte je zkrátka jako koblihy, do zlatova a z obou stran. Doporučujeme podávat ještě teplé.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme dobrou chuť!