Plněné řízky jsou skvělou alternativou ke klasice

Plněné řízky jste možná někdy viděli v restauraci, ale příliš mnoho lidí si je nedělá doma. To je velká škoda, protože si můžete oživit jídelníček a zároveň ochutnat něco nového. Musíte si pochopitelně dávat pozor na dobrou přípravu, protože nechcete konzumovat syrové maso. Z toho mohou být vážné zdravotní problémy, které nechce zažít nikdo z nás.

Reklama

Co budete potřebovat?

Se šunkou, sýrem a zeleninou si užijete zcela novou chuť masa. Jedinečná není jen náplň masa, ale také jeho obal. Dnes vám dáme recept, na kterém si pochutná celá rodina a jeho příprava není náročnější než výroba klasických řízků. Na samotné maso potřebujete:

  • velké plátky masa (vepřové nebo kuřecí) – 3 ks,
  • šunka – 3 plátky,
  • sýr – 3 kostky,
  • paprika – ½ červené a ½ žluté,
  • feferonky – ½ ks,
  • zakysaná smetana – 1 lžíce.

Ingredience na obalení masa:

Reklama
  • středně velké brambory – 2-3 ks,
  • česnek – 2 stroužky,
  • vejce – 2 ks,
  • mouka – 2-3 lžíce,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • olej na smažení – podle potřeby.
shutterstock.com

Pracovní postup

Před přípravou masa si nejdříve udělejte směs na obalování. Brambory a česnek nastrouhejte. Přidejte do směsi také vejce, mouku, sůl a pepř. Každý plátek masa očistěte, naklepejte a osolte. Na každý z nich potom položte plátek šunky. Do misky vložte kostky sýra a rozmačkejte je vidličkou. Přidejte k sýru zakysanou smetanu a promíchejte. Potom pomocí vidličky nebo lžičky naneste sýrovou směs na maso se šunkou. Nakonec přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky.

Reklama
tudnodkell.info

Každý plátek masa přeložte napůl a zajistěte párátkem. V opačném případě se vám maso rozdělí a náplň vypadne ven. Jakmile budete mít řízky takto připravené, obalte ji v mouce a potom v připravené směsi na obalování. Osmažte je na velkém množství ruku na mírném ohni z obou stran. Bude to trvat asi 25 minut, ale vždy si maso zkontrolujte. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory, brambory s petrželkou nebo rýži. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: tudnodkell.info

Reklama