Po prvním soustu se zamilujete! Stačí vám troška mléka a smetany abyste si připravili tenhle bleskový, jemný a lehký zákusek!

Také už nevíte, co všechno máte péct a tvořit? Pokud chcete potěšit svou rodinu a přátele něčím originálním a zároveň chuťově dokonalým, doporučujeme vám vyzkoušet náš dnešní recept na vynikající a vláčnou smetanovou buchtu. Nejen, že se po něm budete oblizovat vy, ale zároveň tím potěšíte chuťové pohárky všech svých blízkých. Recept je to snadný, takže ho zvládne naprosto každý.

Potřebné ingredience

Je samozřejmostí, že na přípravu bude potřeba nějaký čas, ale nemusíte se bát, že byste v kuchyni kvůli tomu strávili celé hodiny. S hravostí to zvládnete během chvíle. Pokud si buchtu budete chtít připravit, bude potřeba, abyste měli k dispozici následující ingredience a nástroje: 250 g mouky, 80 g oleje, 4 vejce, 3 žloutky, 250 g cukru a 2 lžičky vanilkového cukru. Na pudinkový krém bude potřeba: 200 g másla, 350 ml mléka, 40 g vanilkového pudinku a 4 lžíce cukru. Na poslední smetanovou vrstvu postačí 500 mililitrů smetany ke šlehání.

Blesková příprava

Budete-li mít vše připravené, stačí se jen pustit do práce. Za chvíli se budete moci těšit z perfektně vláčné buchty, která rozveselí váš stůl. Postup je opravdu jednoduchý, takže za chvíli nebudete mít, co řešit. Recept se téměř neliší od přípravy klasického dortu.

Čtěte také: Polévková lžíce tohoto zázračného nápoje a již během 60 dnů eliminujete řadu zdravotních problémů, které Vás mohou trápit!

Lahodná chuť buchty

Jako první by se mělo začínat těstem. Žloutky je třeba zahřívat a šlehat ve vodní lázni na teplotu asi 40 °c. Potom vezměte elektrický šlehač a dotvořte jemnou a hladkou konzistenci. Následně do směsi přidávejte ostatní ingredience, v podobě mouky, másla, vajec a oleje. Vše důkladně promíchejte. Poté nalijte na plech vyložený pečicím papírem a při teplotě 180 stupňů pečte asi 30 minut.

Pudink rozpusťte ve 150 ml mléka. Zbývající přiveďte k varu a rozpusťte v něm cukr. Až poté přidejte pudink rozmíchaný v mléce. Pozvolna za stálého míchání vařte do požadované tuhé konzistence. Následně dejte stranou a během chladnutí pravidelně míchejte. Po chvíli přidejte máslo pokojové teploty, které se snažte ve směsi rozpustit a poté ho s ní dokonale spojit.

Na šlehačku stačí kuchyňský mixér, který ji vyšlehá na požadovanou konzistenci. Pokud jste pekli těsto na dvakrát, vezměte jednu část, a na ni naneste rovnoměrně pudink a vyhlaďte do roviny. Na ten přijde šlehačka, kterou také zarovnejte. Horní vrstvou je druhá část těsta. To následně lehce pocukrujte a můžete nakrájet a servírovat.

Sdílejte tento recept na tuto vynikající buchtu se svými přáteli, ať si je mohou také vychutnat.