Pochoutka za pár korun, která potěší vaše chuťové pohárky

Vynikající a levný pokrm je vždy obrovskou výhrou pro každou hospodyni. Jestli máte rádi zelí nebo chcete do dětí dostat více vitamínů, měli byste vyzkoušet tento jednoduchý recept. Nedá vám to příliš mnoho práce, příprava je snadná a výsledek vás potěší. Vyzkoušejte tento recept a zaručeně nebudete litovat. Navíc na něj potřebujete jen pár základních surovin.

Co budete potřebovat?

Na výrobu těchto vegetariánských karbanátků potřebujete jen čtyři hlavní ingredience a dva druhy koření. To je všechno. Připravte si 70 dkg hlávkového zelí, 2 vejce, 1 střední cibuli, 6 polévkových lžic strouhanky, sůl a pepř podle chuti. Přidat můžete také další koření, které máte s rodinou v lásce. Díky tomu z toho můžete vytvořit jedinečný pokrm.

Pracovní postup

Výroba tohoto pokrmu je neuvěřitelně jednoduchá. Zelí nakrájejte a uvařte v osolené vodě. Měli byste ho tam nechat asi 10 minut. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na malém množství oleje nebo sádla. Potom nechte obě suroviny vychladnout na pokojovou teplotu. Až budou ingredience o pokojové teplotě, můžete pokračovat se zpracováním.

Čtěte také: Jemná a levná rolka z cukety, vajec a sýra

Obojí promíchejte, vytvarujte tvar kuliček nebo karbanátků a obalte každý z nich ve strouhance. Do pánve si připravte větší množství oleje a vegetariánské karbanátky smažte v rozpáleném tuku. Nezapomeňte je potom položit na papírový ubrousek, aby vysály přebytečný tuk. Tyto karbanátky budou vždy výborně chutnat s bramborovou kaší nebo jinou přílohou.

https://ketkes.com/

Další způsoby na zpracování hlávkového zelí

Když už budete mít doma hlávkové zelí, můžete ho zpracovat i mnoha jinými způsoby. Stir fry je skvělou možností, jak si užít vynikající a zdravý pokrm. Připravit si samozřejmě můžete také domácí kvašené zelí nebo tradiční zelňačku. Zelí můžete snadno přidat také do rizota, guláše nebo curry. A skvěle bude chutnat také v zeleninových salátech.

Zdroj: ketkes.com