Ingredience:
1 balení (500 g) těstovin – nejlépe vrtule nebo penne
Reklama
Pro „Boloňskou“ omáčku:
Reklama
- 2 cibule
- 60 dkg mletého masa
- 4-5 hřebíčků česneku
- 1 ks konzervovaných loupaných rajčat, nakrájených
- 140 g větší konzerva kondenzovaných rajčat
- podle potřeby stolní olej
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti bazalka
- podle chuti oregano
- podle chuti tymián
Na vrch:
- 15-20 dkg strouhaného sýra a strouhaný sýr podle chuti na posypání
- 2 ks vejce
- 4 dl smetana na vaření
Příprava
Krok 1
- Dvě velké cibule nakrájíme na kostičky ne příliš malé. Poté je dusíme na oleji do zesklovatění.
- Přidáme 60 dkg mletého masa a 4-5 stroužků drobně nakrájeného česneku.
- Když je maso napůl hotové, přidáme 1 konzervu loupaných rajčat, kondenzovaná rajčata a kečup podle chuti.
- Dochutíme solí, pepřem, tymiánem, bazalkou a oreganem. Vaříme do hotovosti.
Krok 2
- Asi 1 balení těstovin uvaříme v osolené vodě, scedíme a poté smícháme s hotovou „Boloňskou“ omáčkou.
Krok 3
- Přeneseme do vymaštěné žáruvzdorné misky
- Na vrch naneseme směs 15-20 dkg strouhaného sýra, 2 vajec a 4 dl smetany na vaření.
- Posypeme nastrouhaným sýrem podle chuti.
- Pečeme v troubě přibližně 40 minut.
Tímto receptem na těstoviny „Boloňa“ si můžete vychutnat lahodný a sytý pokrm, který spojuje výrazné chutě masa, rajčat a sýra. Jemně dochucený bylinkami vytváří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka dobrého jídla.
Reklama