Pokud máte doma mleté maso, vrtule a nějaké koření, můžete zkusit tento Boloňa pekáč

Ingredience:


1 balení (500 g) těstovin – nejlépe vrtule nebo penne

Pro „Boloňskou“ omáčku:

  • 2 cibule
  • 60 dkg mletého masa
  • 4-5 hřebíčků česneku
  • 1 ks konzervovaných loupaných rajčat, nakrájených
  • 140 g větší konzerva kondenzovaných rajčat
  • podle potřeby stolní olej
  • podle chuti sůl
  • podle chuti pepř
  • podle chuti bazalka
  • podle chuti oregano
  • podle chuti tymián

Na vrch:

Čtěte také: Sladká výzva: piškotový dort s banány a mascarpone jsem se naučila od své tety

  • 15-20 dkg strouhaného sýra a strouhaný sýr podle chuti na posypání
  • 2 ks vejce
  • 4 dl smetana na vaření
shutterstock.com

Příprava

Krok 1

  1. Dvě velké cibule nakrájíme na kostičky ne příliš malé. Poté je dusíme na oleji do zesklovatění.
  2. Přidáme 60 dkg mletého masa a 4-5 stroužků drobně nakrájeného česneku.
  3. Když je maso napůl hotové, přidáme 1 konzervu loupaných rajčat, kondenzovaná rajčata a kečup podle chuti.
  4. Dochutíme solí, pepřem, tymiánem, bazalkou a oreganem. Vaříme do hotovosti.

Krok 2

  1. Asi 1 balení těstovin uvaříme v osolené vodě, scedíme a poté smícháme s hotovou „Boloňskou“ omáčkou.

Krok 3

  1. Přeneseme do vymaštěné žáruvzdorné misky
  2. Na vrch naneseme směs 15-20 dkg strouhaného sýra, 2 vajec a 4 dl smetany na vaření.
  3. Posypeme nastrouhaným sýrem podle chuti.
  4. Pečeme v troubě přibližně 40 minut.

Tímto receptem na těstoviny „Boloňa“ si můžete vychutnat lahodný a sytý pokrm, který spojuje výrazné chutě masa, rajčat a sýra. Jemně dochucený bylinkami vytváří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka dobrého jídla.