Pokud vás nebaví klasická sekaná, zkuste ji vylepšit o mozzarellu. Lepší sekačku jste nejedli


Tato receptura na sekanou masovou směs je jiná než obvykle. Do masa se přidávají žampiony a mozzarella, což povýší toto klasické jídlo na úplně novou úroveň. Výsledkem je dokonalá kombinace chutí, která vás okouzlí a ohromí. Příprava je přitom stejně jednoduchá jako u běžné sekané. Pokud máte chuť na inovaci klasického receptu, tak tady máte návod, jak na to.

Potřebné suroviny:

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 100 g žampionů
  • 100 g mozzarelly
  • 50 g tvrdého sýra
  • Sůl, pepř a petržel na dochucení
shutterstock.com

Postup:

  1. Zpracujte maso:
    • Do misky dejte mleté maso, přidejte sůl, pepř a petržel.
    • Přidejte nakrájené žampiony a nastrouhaný tvrdý sýr. Mozzarellu ponechte stranou.
    • Důkladně promíchejte, až se všechny ingredience spojí a žampiony rovnoměrně rozloží po masu.
  2. Rozložte maso na pečicí papír:
    • Masovou směs rozprostřete na pečicí papír a vytvořte větší placku.
    • Na střed placky položte nakrájenou mozzarellu.
  3. Uzavřete maso a upečte:
    • Placku uzavřete a pomačkejte, aby se sýr nevytékal.
    • Maso zabalte do pečicího papíru a svážete na koncích.
    • Vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních po dobu 45–50 minut.
  4. Servírujte:
    • Po vyndání z trouby nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na porce.
    • Sekaná je vhodná k podávání teplá s bramborovou kaší nebo studená s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou.