David Hampl
7 srpna, 2020

Vyzkoušeli jste někdy v restauraci výborné jídlo a přáli si mít na něj recept, abyste si ho mohli dělat i doma? Čas od času se stane, že se kuchař o své umění se svými návštěvníky podělí a to je případ i tohoto úžasného salátu. Jde o skvělý, dietní oběd, ale dát ho můžete i na chlebíčky jako chuťovku. Je lehký a přitom sytý, což je během léta ta nejlepší kombinace. A přitom je velmi jednoduchý.

Co budete potřebovat?

Základní suroviny jsou jen tři a snadno je seženete. Jednu z nich si dokonce můžete sami vypěstovat. Udělat si tento salát vás rozhodně finančně nezruinuje a budete si ho moci dovolit kdykoli. Během letních měsíců je to ale nejlepší. Připravte si:

  • 2 – 3 domácí okurky,
  • 150 gramů kuřecího masa,
  • 1 vejce uvařené natvrdo.

K dochucení použijte jednu až dvě lžíce majonézy dle vlastního výběru (můžete si udělat i domácí), jednu lžičku hořčice (pokud použijete kupovanou majonézu, u domácí nemusíte), sůl, pepř, bylinky dle vlastního výběru a cca 50 gramů strouhaného sýra. Výběr je na vás. Můžete klidně zvolit klasický eidam, anebo strouhanou mozzarellu. Zvolte ale vždy tvrdý sýr.

Postup

Některé okurky musíte loupat, jiné ne. Záleží na druhu. Až budete mít připravené okurky, nakrájejte je na tenké proužky. Kuřecí maso můžete připravit na pánvi nebo na grilu. Na ochucení použijte připravenou sůl, pepř a bylinky. Až bude kuře hotové, také ho nakrájejte na proužky. Vejce tradičně uvařte natvrdo a protlačte ho kovovým sítem na vajíčka jako u bramborového salátu. Do salátu můžete přidat i jemně nakrájený čerstvý kopr a lisovaný česnek. Sýr si můžete koupit nastrouhaný, anebo ho nastrouhat doma na střední velikost. Nakonec přidejte majonézu a hořčici a vše pořádně promíchejte. Ve většině případů již nemusíte konečný salát solit, protože maso je ochucené a sýry jsou také slanější. Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte článek